Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek,

Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası -Kampanya kapsamında Nevşehirden toplanan giysi ve kuru gıda malzemesi yüklü tır, yola çıktı


NEVŞEHİR (A.A) - Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye kampanyası kapsamında, Nevşehirden toplanan giysi ve kuru gıda malzemesi yüklü tır yola çıktı.
     Nevşehirde, Valilik öncülüğünde 19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu platform tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, hayırsever vatandaşlarca bağışlanan giysiler ve kuru gıda malzemelerinin, Türkiye sınırına yakın bir noktada çadırlarda kalan Suriyelilere gönderilmesi amacıyla Atatürk Bulvarı üzerindeki Gülbahçe önünde tören düzenlendi.
     Törene katılan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Suriye Çalışmaları Koordinatörü Muhammed İlkay Yorgancıoğlu, burada yaptığı açıklamada, İHH olarak 2 aylık süreçte Suriyeli savaş mağdurlarına 70 tırdan fazla yardım ulaştırdıklarını söyledi.
     Suriyedeki olayların 2nci yılına yaklaştığını, bu süreçte direnişçilerin eline geçen bölgelerde büyük sefaletlerin yaşandığını belirten Yorgancıoğlu, Direniş başlayalı 23 aydan fazla bir süreç oldu. 23 aydır Suriye halkı çok ciddi bir katliama maruz kalıyor. Tabi bu süreçte direnişçilerin kontrolüne geçen bölgelerde insanlar en temel ihtiyaç maddelerinden dahi mahrum bırakılıyorlar. Bu süreçte Suriye direnişine oradaki mazlum insanlara en fazla desteği veren hükümetiyle ve halkıyla Türkiye oldu diye konuştu.
     Yorgancıoğlu, İHH olarak Suriyeye gönderdikleri giysi ve gıda yüklü tırların 12sinin Nevşehir halkının çabalarıyla gönderildiğini anlattı.
    
     -Hedefimiz 20 tırın üzerinde yardım göndermek
    
     Nevşehirde oluşturulan Suriye Platformunun sözcüsü Mustafa Özdemir de 14 Ocak 2013de Suriye için başlattıkları yardım kampanyası kapsamında bugün 12 tır yardım gönderdiklerini, bugün de 1 tır giysi ve gıdadan oluşan yardımı, Suriyle halkına ulaştıracaklarını bildirdi.
     Bundan sonraki süreçte de kampanyanın devam edeceğini, hedeflerinin Nevşehirde 20 tırın üzerinde yardım göndermek olduğunu dile getiren Özdemir, Gönderdiğimiz tırların 2 tanesi karma gıda ve giyim, diğer 11 tır da patates yüklü olarak Suriyedeki savaş mağdurlarına ulaştırıldı ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından 1 tır dolusu yardım, dualarla Hatay Reyhanlıya ulaştırılmak üzere yola çıktı.
     Kampanya kapsamında, bu güne kadar 11 tır yaklaşık 250 tonu patates ile 2 tır da kuru gıda ve giysi yardımı bölgeye gönderilmiş oldu.
    
     Muhabir: Murat Asil / Yücel Velioğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER