Kelebek taşımak artık yasak

Kelebek taşımak artık yasak -Konya Valiliği, Kelebek veya Sallama olarak tabir edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı taşınmasını yasakladı -Buna uymayanlara idari para cezası uygulanacak


KONYA (A.A) - Konya Valiliğinin almış olduğu karar gereğince, bundan böyle, Kelebek veya Sallama olarak tabir edilen bıçaklar ve benzeri aletler taşıyanlara idari para cezası uygulanacak.
     6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen Kelebek ve Sallama diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
     Konya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Konyada 2010 yılında 6 bin 868, 2011 yılında 7 bin 669, 2012 yılında 7 bin 677 kasten yaralama olayı meydana geldiği belirtildi.
     Gençler arasında bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınmasının bir özenti haline dönüşerek yaygınlaştığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Kamu düzenini genel asayiş ve güvenliğini önemli derecede ve doğrudan etkileyen ve 6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun kapsamı dışında kalan Kelebek, Sallama tabir edilen özel amaçlarla imal edilen bıçakların ve benzeri aletlerin kişilerin üzerinde ve çantalarında taşınması ile şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi amaçlanmıştır. Bu düzenlemelere uymayanlara idari para cezası, uygulanmasına ilişkin düzenlemeleri kapsar. 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kasap bıçağı, ekmek bıçağı, sırtı testere dişli av bıçağı, tek veya iki yüzü keskin olarak özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ile kelebek tabir edilen bıçakların ve benzeri aletlerin ilimiz sınırları içerisinde; kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakların 2521 sayılı Kanun hükümlerine göre ruhsatlandırılan iş yerleri ile belediyelerce ruhsatlandırılan yerler dışında satışı ve sergilenmesi, bu aletlerin 18 yaşından küçüklerin satın alması, taşıması ve bu yaş grubuna satılması ayrıca park, meydan, cadde, sokak, okul önü, okul bahçesi ve çevresinde; pazar yerleri, alışveriş merkezleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, toplu taşıma araçları, tüzel ait lokal ve benzeri yerlerde; stadyumlar, kapalı spor salonları açık ve kapalı yer toplantıları ile miting ve yürüyüşlerde bulundurulması ve taşınması yasaklanmıştır.
     Açıklamada, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32. maddesine muhalefetten işlem yapılarak, kabahatin konusunu oluşturan veya işlenmesi sureti ile elde edilen eşya 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 18. maddesine göre işlem yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Kelebek taşımak artık yasak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER