Keben Narının hasadı başlıyor

Keben Narının hasadı başlıyor -Türkiyenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillenmiş tek sofralık narı olan ve Silifke ilçesinde yetiştirilen Keben Narının hasadı başlıyor -Aroması, tatlı mayhoş tadı


MERSİN (A.A) - Türkiyenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillenmiş tek sofralık narı olan ve Silifke ilçesinde yetiştirilen Keben Narının hasadı başlıyor.
     Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede erkenci çeşit olan Hicaz narının hasadının tamamlandığını, Göksu Vadisi köylerinde üretimi yapılan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 33 N16 olarak tescillenmiş Türkiyenin tek sofralık narı olan Silifke aşısı Keben Narının hasadına ise önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi.
     Bu yıl bin 500 dönüm araziden 2 bin ton Hicaz narı hasadının yapıldığını anlatan Can, Keben narının hasadının ise Ocak ayına kadar devam edeceğini belirterek, bu türde 3 bin dönüm araziden 5-6 bin ton arasında rekolte beklendiğini bildirdi.
     Can, Keben narının adını Göksu Vadisindeki Keben köyünden aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Keben narı aroması, görünüşü, tatlı mayhoş tadıyla diğer narlardan ayrılıyor. İnce kabuğu ve iri taneleriyle bu tür, genelde sofralık olarak tüketiliyor. Narımız tescilli markası ve kalitesiyle ilgi görüyor. Keben narının hemen hemen tamamı yurt içinde tüketiliyor. Üretim alanlarının daha da genişlemesi ve ürün miktarının artması halinde ihracat konusunda adımlar da atılabilir. Bunun için üreticileri teşvik ediyoruz. Yeni alanların tarıma açılması ve Keben narının da o bölgelere dikilmesiyle, kendisine özgü mikroklima özelliği olan Göksu Vadisinde daha fazla nar üretimi yapılacağına inanıyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Keben Narının hasadı başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER