Kastamonu Doğal zenginliklerisempozyumu

Kastamonu Doğal zenginliklerisempozyumu -Sempozyumun sonuç bildirisinde, şehrin önemli sorunlarından istihdama çözüm getirilebilmesi için müteşebbislere yapılan desteklerin artırılması istendi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi(KÜ) tarafından gerçekleştirilen, Kastamonunun Doğal Zenginlikleri konulu sempozyumun sonuç bildirisi açıklandı.
     KÜden yapılan açıklamaya göre, sempozyumda bilim adamlarıyla sivil toplum örgütlerinin katılımıyla 2 panelin düzenlendiği ve 34 sözlü bildirinin tartışıldığı kaydedildi.
     Bildiride, üniversitenin AB ve diğer hibe desteği sağlayan kuruluşlardan halkın yararlanması için proje hazırlanmasında öncü olması istendi.
     Üniversite öğrencilerinin yurt ve kalacak mekan sorununa dikkat çekilen bildiride, konut kiralarının yüksek olması hasebiyle öğrencilerin geri gitmelerinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve şehir halkının talebelere karşı daha sıcak davranması gerektiği kaydedildi.
     Şehrin önemli sorunlarından istihdama çözüm getirilebilmesi için müteşebbislere yapılan desteklerin artırılması gerektiği vurgulanan bildiride, şu ifadelere yer verildi:
     Çalışacak işçilerin sigortaları devlet tarafından karşılanmalıdır. El sanatları, köy tavukçuluğu, mantar yetiştiriciliği gibi konularda Üniversite iş birliğiyle destekler sağlanarak kadınlarımızın da bu alanda etkin rol alarak ekonomiye kazandırılması özendirilmeli ve teşvik edilmelidir
     Bildiride, şehrin ekonomisine yönelik tek başına ziraat ve sanayinin öne çıkarılması yerine tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenebileceği, siyes buğdayının bulgura dönüştürülebileceği, süt ve et ürünlerinin tam veya yarı mamul haline getirilebileceği, sarımsak ve Tosya pirincinin en azından ambalajlanabileceği, en modern birimleriyle zirai teknoloji tesislerinin kurulması gerektiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Kastamonu Doğal zenginliklerisempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER