Kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplandığı iddiası

Kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplandığı iddiası -Milli Eğitim Müdür Vekili Serin: Kapıcı çocuklarının özellikle bir sınıfta toplandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır -Projeksiyon cihazı alınması için para toplandı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Milli Eğitim Müdür Vekili Ekrem Serin, bazı basın yayın organlarında yer alan Kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplandığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
     Serin, yaptığı yazılı açıklamada, bugün bir haber sitesinde yayımlanan haberle ilgili olarak, habere konu olan okulda Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Mengilli tarafından ön inceleme yapıldığını belirtti.
     Sınıf öğretmeninin velilerle 20 Eylülde toplantı yaptığı ve toplantıda eğitim ve öğretim süreci ve yıl boyunca yapılacak faaliyetlerin konuşulduğu, toplantıya okul müdür yardımcısının da katıldığını ifade eden Serin, toplantıda velilerden herhangi bir şekilde para toplanmasının gündeme gelmediğinin tespit edildiğini aktardı.
     Serin, haberde yer alan projeksiyon alınması için para toplandığı iddiasının da doğru olmadığını kaydetti.
     Okuldaki bütün sınıflarda projeksiyon cihazı bulunduğuna dikkati çeken Serin, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığının genelgesi doğrultusunda yapılan incelemede okulun kayıt döneminde bağış alınmadığı ve kayıtların sorunsuz bir şekilde yapıldığının görüldüğünü bildirdi.
    
     -İddia gerçeği yansıtmamaktadır-
    
     Serin, okulun bulunduğu Sarıgüllük Mahallesinde, birinci sınıfa kaydolacak e-okul ekranına yansıyan 180 öğrencinin, birinci sınıflar için ayrılan 8 şubeye, kura sonucu öğretmenleriyle dağıtıldığını belirtti.
     Sınıf listeleri incelendiğinde her meslek grubundan veli çocuğunun tüm sınıflarda dengeli bir şekilde bulunduğunun görüldüğünü ifade eden Serin, şunları kaydetti:
     Haberde yer alan kapıcı çocuklarının özellikle bir sınıfta toplandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Her şubede velisi kapıcılık yapan sadece bir öğrencinin olduğu tespit edilmiştir. Habere konu olan sınıf listesi incelendiğinde sadece bir öğrencinin babasının apartman görevlisi olduğu, diğer öğrencilerin velilerinin farklı meslek gruplarından olduğu görülmektedir. Yapılan ön incelemenin netlik kazanması açısından konuyla ilgili müdürlüğümüzce il eğitim denetmenleri görevlendirilerek inceleme başlatılmıştır. Sonuç olarak 27 Eylül 2012de yerel ve ulusal basında Gaziantepte utanılacak uygulama manşetiyle verilen haber gerçeği yansıtmamaktadır.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kapıcı çocuklarının bir sınıfta toplandığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER