Kapaklar Kutuya, Engelliler Hayata Projesi

Kapaklar Kutuya, Engelliler Hayata Projesi


ADANA (A.A) - Adana Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi tarafından başlatılan, plastik kapakların geri dönüşümü sonucunda engellilere tekerlekli sandalye alınmasına yönelik Kapaklar Kutuya, Engelliler Hayata projesi devam ediyor.
     Ticaret Odasından yapılan açıklamaya göre, 18 Haziranda startı verilen kampanya kapsamında, gönüllü vatandaşların odaya gönderdiği 600 kilogram plastik kapak, geri dönüşüm firmasına gönderildi. Bu kapsamda alınan 3 tekerlekli sandalye, tekerlekli sandalye almak için odaya başvuru yapan 3 hak sahibine teslim edildi.
     Proje için, tüm ambalajlarda bulunabildiği ve kolay toplanabildiği için plastik kapaklar tercih ediliyor. Her ne kadar projenin adı mavi kapak projesi olsa da aslında kapakların şekli, rengi, boyutu, ezik ya da deforme olmuş olmasının hiçbir önem taşımıyor. Her çeşit ve renkteki plastik kapak proje çerçevesinde değerlendirilebiliyor.
     Her 200 kilo kapak karşılığında 1 tekerlekli sandalyenin alınabildiği kampanyaya destek vermek isteyen kişi ve kurumlar, odaya başvurdukları takdirde kapak toplama kutularını ücretsiz olarak alabiliyor. Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi için, www.kapaklarkutuya.com adresinden bilgi alınabilir.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Kapaklar Kutuya, Engelliler Hayata Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER