Kanuni Sultan Süleyman ve Harem Yaşantısı

Kanuni Sultan Süleyman ve Harem Yaşantısı konulu konferans -Tarihçi Uğurluel: Kanuni Sultan Süleymanın annesi Hafsa Sultan sarayda dekolte kıyafetlerle dolaşmazdı


ADIYAMAN (A.A) - Tarihçi Talha Uğurluel, Kanuni Sultan Süleymanın annesi Hafsa Sultanın, sarayda dekolte kıyafetlerle dolaşmadığını söyledi.
     Uğurluel, Adıyaman Üniversitesi Tiyatro Topluluğunca düzenlenen Kanuni Sultan Süleyman ve Harem Yaşantısı konulu konferansta yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğunun sanat ve yönetim anlayışı, harem hayatı, Hürrem Sultan, Kanuninin Fransa kralına yazdığı mektup ve vasiyetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Kanuni Sultan Süleymana neden Kanuni dendiğini anlatan Uğurluel, şunları kaydetti:
     Padişah, pek çok kanun koyarak bunları doğru şekilde uyguladığı için bu unvanı almıştı. Bugün Türkiyede insanlarımız yanılgıya düşüyor. Kanuni Sultan Süleymanın annesi Hafsa Sultan, sarayda dekolte kıyafetlerle dolaşmazdı. Bu tür giyime ancak Fransız saraylarında rastlanır. Hafsa Sultan, Kanuni sefere çıktığı zaman gece kalkıp dua ederdi. Hürrem Sultanın ise altı çocuğu vardı, gelirinin tamamını hayra bağışlardı.
     Kanuninin 46 yıllık ömrü Topkapı Sarayında bir oda geçtiğini vurgulayan Uğurluel, Onu büyük yapan şeyin başarı karşısında şımarmaması, ne oldum delisi olmaması ve kendini hesaba çekmesi olduğunu ifade etti. Konferansın ardından Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Kara, Uğurluele çiçek verdi. Uğurluel daha sonra, Eğitim Fakültesi fuaye alanında kitap ve CDlerini imzaladı.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Kanuni Sultan Süleyman ve Harem Yaşantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER