Kamusal Alanda Başörtüsüne Özgürlük eylemi

Kamusal Alanda Başörtüsüne Özgürlük eylemi -Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, kamusal alanlarda çalışan bayanlar için başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi


ZONGULDAK (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, kamusal alanlarda çalışan kadınlar için başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi.
     Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Günseli Oğuzhan Yılmaz, kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde düzenlenen Kamusal Alanda Başörtüsüne Özgürlük eyleminde yaptığı basın açıklamasında, devletin kadını şiddete karşı korumaya çalıştığını ancak başörtüsü ile kamusal alanlarda çalışmasına izin vermeyerek kadına şiddet uyguladığını öne sürdü.
     Devletin bütün vatandaşlarının meşru haklarını iade etmesini, özde ve sözde vatandaş ayrımına bir an önce son vermesini istediklerini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:
     Biz adaletin, ödül ve ceza dağıtımıyla ilgili olduğuna, bunun için de her insana hak ettiği şeylerin verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz adaletin sadece maddi olgularla sınırlı olmadığını düşünüyor, adaletin de özgürlük ve tüm insan hakları gibi dağıtılmasının mümkün olduğunu biliyoruz. Özgürlük istiyoruz. Kamuda, her alanda ve konumda tüm mesleklerde hiçbir istisna ileri sürülmeksizin başörtülü çalışma hakkımızı istiyoruz. Akademide, yargıda, eğitimde, sağlıkta, sporda ve siyasette başörtülü veya başı açık ayrım yapılmaksızın herkesin eşit vatandaşlık hakkını kullanmasını istiyoruz. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplumuyla, kadınıyla, erkeğiyle hep birlikte el ele, omuz omuza bu çağ dışı yasağı kaldırmalıyız. Başörtüsü politik hesaplaşmaların, pazarlıkların, suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü inancının gereği olarak kadınların kimliğidir ve kişiliğidir. Herkes kadına ait bu kimliğe ve kişiliğe insan olarak saygı duymak zorundadır.
     Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Kamusal Alanda Başörtüsüne Özgürlük eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER