Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm

Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı -Devlet Personel Başkanı Kumbuzoğlu: -İstişare olmadan, dinlemeden, karşılıklı diyalog oluşturmadan her kurumda olduğu gibi bizim kurumumuzda


BOLU (A.A) - Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, İstişare olmadan, dinlemeden, karşılıklı diyalog oluşturmadan her kurumda olduğu gibi bizim kurumumuzda da verim sağlanabileceğine inanmıyorum dedi.
     Kumbuzoğlu, Devlet Personel Başkanlığınca Abanttaki bir otelde düzenlenen Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Önerileri ve 2023 Vizyonu Çalıştayı ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştaya sendika ve konfederasyonların temsilcilerini, kamudaki üst düzey yöneticileri ve basın mensuplarını davet ettiklerini söyledi.
     Devlet Personel Başkanlığının 1960 yılında kurulduğunu, yaklaşık yarım asırlık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Kumbuzoğlu, Başkanlığımız kamu kurumlarının personel rejimlerini belirleyen bir kurumdur. Kamu kuruluşları ile alakalı çok ciddi manada mevzuatlar uyguluyoruz. 20ye yakın mevzuatı uygularken, kamu kurumlarının bu konudaki görüşleri nelerdir, uygulamadan kaynaklanan bir sıkıntıları var mı diye bu çalıştayı düzenledik şeklinde konuştu.
     İki gün süren çalıştayda katılımcıların Kamu Personel Sistemine ilişkin görüşlerini aldıklarını anlatan Kumbuzoğlu, kurumların üst düzey yöneticilerini aynı masaların etrafında buluşturduklarını vurguladı.
     Üst düzey yöneticilerden uygulamalardan kaynaklanan sıkıntıları öğrendiklerini ve görüşlerini aldıklarını dile getiren Kumbuzoğlu, Bu görüşleri toparlayarak Ankaradaki arkadaşlarımızla tartışacağız. 20ye yakın mevzuatta sıkıntılar, tıkanıklıklar var mı, gözden geçireceğiz. Bunları yazılı hale getirerek bir kitapçık haline getirmeyi düşünüyoruz diye konuştu.
     Kumbuzoğlu, çalıştayın ardından hazırlayacakları kitapçığı katılımcılara göndereceklerini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
     İstişare olmadan, dinlemeden, karşılıklı diyalog oluşturmadan her kurumda olduğu gibi bizim kurumumuzda da verim sağlanabileceğine inanmıyorum. Bunları devam ettireceğiz. Ankarada paneller, seminerler şeklinde kurumlarla ve STKlarla bütünleşmeyi hedefliyoruz. Ülke adına yararlı bir şeyler yapmak adına güzel bir çalıştay oldu. Ben burada emek harcayan ve katılımda bulunan herkese teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kamu Personel Sisteminin Sorunları, Çözüm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER