Kadınlar Üretiyor İlçemiz Güçleniyor projesi

Kadınlar Üretiyor İlçemiz Güçleniyor projesi -Üzümlüde proje kapsamında açılan yöresel yiyecekler kursuna katılan kadınlar, yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor


ERZİNCAN (A.A) - Üzümlü ilçesinde 2 yıldır uygulanan Kadınlar Üretiyor İlçemiz Güçleniyor projesi kapsamında açılan yöresel yiyecekler kursuna katılan kadınlar, yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.
     Üzümlü Ziraat Odası Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan yöresel yiyecekler kursuna katılan kadınlar, yöresel yiyecek yapımını tüm incelikleriyle öğreniyor. Kadınlar, pestil, kesme, pekmez, salça gibi çeşitli yiyeceklerin yapımı konusunda eğitim alıyor.
     Üzümlü Ziraat Odası Başkanı İhsan Yeşilbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle hem kadınlara istihdam olanağı sunmayı hem de geleneksel yöresel yiyeceklerin yapımının ileriki kuşaklara aktarılmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, Projemizin amacı Üzümlünün yöresel ürünlerini daha kaliteli ve hijyenik yapmak, yapılan ürünleri tanıtmak dedi.
     Yeşilbaş, yöresel ürünlerin tanıtımının iyi yapılması halinde hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine katkı sağlanacağını vurguladı.
     Kursiyerler ise kurs sayesinde yöresel yiyeceklerin üretiminde bilmedikleri birçok hususu öğrendiklerini aktardı. Kursiyerler, yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunduklarını belirtti.
     Projenin 2 yıldır uygulandığını ifade eden yetkililer, 2010 yılında Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında açılan yöresel yiyecekler kursuna geçen yıl 25, bu yıl ise 18 kadın kursiyerin katıldığını bildirdi.
    
     Muhabir: Yakup Bakar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kadınlar Üretiyor İlçemiz Güçleniyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER