Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı semineri

Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı semineri -Doç. Dr. Abdülrezak Altun: Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşması için iş gücünün, bunun için de kadın istihdamının artırılması gerekir


GAZİANTEP (A.A) - Sağlık Bakanlığı Sağlık İletişimi Daire Başkanı Doç. Dr. Abdülrezak Altun, Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşması için iş gücünün, bunun için de kadın istihdamının artırılması gerektiğini belirtti.
     Doç. Dr. Altun, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, AB ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca yürütülen, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu programı çerçevesinde, Sanko çalışanlarına Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı konulu seminer verdi.
     Altun, toplantıda, kadınların ve erkeklerin geleneksel olarak biçimlenmiş toplumsal rollerinin kökenlerine ilişkin bilgi verdi.
     Kadın ve erkek eşitliğinin toplumsal gelişme açısından taşıdığı öneme değinen Altun, kadınlara göre daha iyi konumda olduğu düşünülen erkeklerin de toplumsal cinsiyet rollerine bağlı olarak, önemli sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkati çekti.
     Kadın istihdamının artırılmasının, AB sürecinde geliştirilmesi gereken konulardan olduğunu belirten Altun, Türkiyede çalışma yaşında olan kadınların yüzde 26-30u çalışıyor. Bu oran AB ülkelerinde yüzde 60 düzeyinde, yani iki katımız dedi.
     Türkiyenin 2023 hedefine ulaşması için iş gücü piyasasının geliştirilmesi gerektiğini aktaran Altun, şunları kaydetti:
     Dünyanın 20 büyük ekonomisinden birisi olduğu ifade edilen Türkiyenin, dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olması ve 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmesi için de bu gereklidir. Şu andaki iş gücü verileri ile bu hedeflere ulaşamayız. Türkiyenin 2023 hedeflerine ulaşması için iş gücünün artırılması, bunun için de kadın istihdamının artırılması gerekir.
     Kadınların çalışma yaşamına katılmaları için eğitilmeleri ve motife edilmeleri gerektiğini anımsatan Doç. Dr. Altun, erkeklerin de bu konunun eşleri ve kızları için önemli olduğunu kavramaları gerektiğinin sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Sanko Tekstil İşletmeleri Genel Müdürü Ökkeş Cansız, Sanko Holding Personel Koordinatörü Tilal Ulaşlı, mühendisler ve işçiler katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Kadının Toplumsal Yaşama Katılımı semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER