Kadının Barış Dili Paneli

Kadının Barış Dili Paneli -Şırnak Baro Başkanı Elçi: Erkek egemen savaşların, kadın egemen barışları doğurmasını diliyorum


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Erkek egemen savaşların, kadın egemen barışları doğurmasını diliyorum dedi.
     Şırnak Barosunca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cizre Baro Sosyal Tesislerinde düzenlenen Kadının Barış Dili paneli öncesinde konuşan Elçi, Türkiyede kadın hakları konusunda atılması gereken pek çok adımın olduğunu ifade ederek, yaşanılan her sorunda olduğu gibi bunda da asıl olanın kanunlarda yapılacak değişiklikler değil, zihniyet değişikliğini sağlamak olduğunu söyledi.
     Son yıllarda kadın hakları konusunda yapılan yasal düzenlemelerin kadınların öldürülme oranı ve kadına yönelik şiddet istatistiklerinde ciddi azalma sağladığını söylenin mümkün olmadığını ifade eden Elçi, şöyle dedi:
     Bu da göstermektedir ki ülkede demokrasi yaşam biçimine dönüşmedikçe iyileşme sağlanması mümkün değildir. Yıllarca süren çatışmalar ve savaş ortamı toplumun her kesimini ağır bir şekilde etkiledi ama, kadınları daha çok etkiledi. Özellikle çatışma ortamında yaşayan bölge kadınları, zorunlu göç sonucu köylerinden, kentlerinden koparılarak büyük kentlerde yoksullukla yaşamaya mahkum edildi. Şiddeti en çıplak haliyle yaşayıp, taciz ve tecavüzün mağduru oldular, öldürüldüler. Çocuklarını, eşlerini çatışmalarda faili meçhullerde yitirdiler. Bütün bunlara rağmen barış mücadelesinde her gün artan bir azimle aktif bir şekilde yer aldılar. Kadınların eşitlik temeline dayalı aktif mücadelesi hepimize örnek olmalıdır. Erkek egemen savaşların, kadın egemen barışları doğurmasını diliyorum. Bu vesile ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
     Moderatörlüğünü Şırnak Barosu avukatlarından Rüya Elçinin yaptığı panele, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Büşra Ersanlı, sanatçı Rojin ile Şırnak Barosu avukatlarından İlknur Yokuş Tanış ve Nazan Birlik konuşmacı olarak katıldı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Kadının Barış Dili Paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER