Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje

Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması -Sivastan yarışmaya katılan ve ikinci olan kadın çiftçiye, yarışma ödülü 80 koyun ve hediye 10 koyun törenle teslim edildi


SİVAS (A.A) - Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışmasında Türkiye ikincisi olan Fatma Güzele, yarışmanın ödülü 80 adet ak karaman ırkı koyun ve hediye 10 koyun, törenle teslim edildi.
     Çanakkalede 15 Haziran 2012 tarihinde yapılan yarışmada, toplam 20 sorunun 15ine doğru cevap veren ve Türkiye ikincisi olan Fatma Güzele, yarışmanın ödülü 80 koyun Yıldızeli ilçesine bağlı Sögütpınar köyünde düzenlenen törenle verildi. Güzele ayrıca 10 koyun hediye edildi.
     Vali Yardımcısı Vefa Kaya, törende yaptığı konuşmada, Fatma Güzeli göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ederek, koyunların hayırlı olmasını diledi.
     Kaya, Ümidimiz bu tür yarışmaların istikrarı, sürekliliği. İnanıyorum ki Fatmanın bu başarısı bayan çiftçilerimizi daha da cesaretlendirecektir, daha da teşvik edecektir diye konuştu.
     Yıldızeli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ise Yıldızeli ilçesinin sanayisinin çok gelişmediği, istihdam olanaklarının sınırlı olduğu, ağırlıklı olarak kırsal nüfusun, köylerin fazla olduğu bir ilçe olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     O yüzden ilçemizde her türlü tarımsal faaliyete önem veriyoruz. Bu hayvancılık, sera ve meyvecilik şeklinde de olabilir. Yaklaşık 40 bin büyükbaş, 40 bine yakın da küçükbaş hayvancılığın olduğu bir ilçe. Ama geçmişe baktığımızda küçükbaş hayvancılığın fazla sayılarda yapıldığı bir ilçe. Sivasta diğer yerlerde olduğu gibi Yıldızelinde de bu alanda bir gerileme var. Kadın çiftçimizin bu şekilde ödüllendirilmesinin küçükbaş hayvancılığı yetiştirmede ilçemize büyük bir değer katacağını düşünüyorum. İnşallah, diğer köylerimizde, ilçe genelinde, Sivas genelinde bu yönde çalışmalar artar. Kadın çiftçilerimiz teşvik edilir ve hayvancılığımız eskiden olduğu gibi küçükbaş açısından tekrar canlanır ve katma değeri artan bir sektör haline gelir.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan da Güzeli tebrik ederek, Bundan sonra desteklemelerle bu çalışmaların daha da büyüyüp, gelişmesini sağlayacağız. Burada bizim için önemli olan şey göçün tersine çevrilmiş olması. Şehir merkezine taşınmış bir ailenin tekrar köye gelmesi. En çok önemsediğimiz konu bu. Uzun yıllar önce koyunculuğu bırakmış olan bir köyde, tekrar koyunculuğun başlamış olması diğer bir kazanımımız olacak dedi.
     Konuşmaların ardından toplam 90 koyun, Kaya tarafından Güzele teslim edildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER