Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finalinin lideri,

Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finalinin lideri, Karabükten


KARABÜK (A.A) - Karabük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili İzzet Murat, Kadın Çiftçiler Yarışıyor adlı bilgi ve proje yarışmasının Çankırıda yapılan bölge finalinde illerinden Nilüfer Derelinin birinci olduğunu bildirdi.
     Murat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı, Yozgat, Çorum, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Kırıkkale ve Uşaktaki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçilerin, Çankırıda yarıştığını anlattı. Murat, illerini temsil eden çiftçi Derelinin 15 sorunun 13üne doğru cevap vererek 130 puanla bölge birincisi olduğunu bildirdi.
     Derelinin Çanakkalede yapılacak Türkiye finallerinde yarışacağını anlatan Murat, Müdürlük olarak kırsal alanda sürekli eğitime önem verdik. Tarımsal alandaki kalkınmayı ortaya koyacak en önemli detayın kırsal alandaki kadınlar olduğu düşüncesi ile projeler hazırladık. Yarışı da çiftçimiz başarı göstererek bölge birincisi oldu. Türkiye finallerinde ilimizi ve bölgemizi temsil edecek. Ben orada da başarılı olacağına inanıyorum. Çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz ifadelerini kullandı.
     (AOL-NER)
<< Önceki Haber Kadın Çiftçiler Yarışıyor bölge finalinin lideri, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER