İntörn mühendislik uygulaması

İntörn mühendislik uygulaması -GAÜN İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram: -Teorik olarak yetişmiş, sektörden ve hayatın gerçeklerinden uzak mühendisler yerine artık direkt sanayinin, yetiştirdiği mühendisler görev yapac


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, mühendislik eğitimindeki intörn uygulaması ile artık alanda, sanayide yetişmiş mühendislerin görev alacağını bildirdi.
     Bayram, yaptığı yazılı açıklamada, sanayi kurumlarının bu uygulamayla bünyelerinde görevlendirdikleri intörn mühendisleri sanayinin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda eğittiğini, böylece gelecekte bünyelerinde çalıştıracakları mühendisleri tanıma ve seçme imkanını bulduklarını belirtti.
     Mühendislerin hem yurt içi hem de yurt dışındaki sanayi kurumlarında görev alabildiğini ifade eden Bayram, şöyle devam etti:
     Bugüne kadar sanayinin hep şikayet ettiği, teorik olarak yetişmiş, sektörden ve hayatın gerçeklerinden uzak mühendisler yerine artık direkt olarak sanayinin, yani kendisinin yetiştirdiği mühendisler görev yapacaktır. İntörn mühendislerin SGK primleri de üniversite tarafından karşılandığı için firmaya herhangi bir yük getirmemektedir. İntörn mühendisler genç, aktif ve bilgilerinin yeni olmasından dolayı şirketlerin araştırma ruhunu taşımayı başarıyor.
     Şu an pek çok intörn mühendis, direkt olarak üretimde, Ar-Gede, yönetim birimlerinde, iş geliştirme birimlerinde ve kalite birimlerinde çok başarılı işler çıkartmaya başladı. Hatta bazı kurumlarda uygulama bir ay olmasına rağmen intörn mühendislere üretim hatları teslim edilmeye başlandı. Bu da zaten projenin başarısının en güzel göstergesidir.
    
     -Mühendisliği yaşayarak öğrenecekler-
    
     Bayram, yeni istihdam alanı oluşturulan uygulamayla firmaların iş gücü kalitelerine de büyük katkı sağlandığına dikkat çekti. Öğretim üyelerinin intörnleri sanayide ziyaret etmesiyle hem üniversitedeki bilginin sanayiye taşındığını hem de sanayinin sorunlarına üniversiteden çözüm taşıma misyonunun devreye girdiğini vurgulayan Bayram, şunları kaydetti:
     İntörn mühendisler artık kampüs, sınıf ve laboratuvarların dışına çıkarak uygulamanın içinde, gerçek hayatı yaşayarak mühendisliği öğreniyorlar. Daha önce bizden ve diğer üniversitelerden mezun olan mühendisler diplomayı aldıktan sonra sanayiye çıkmaya veya açılmaya çalışıyorlardı. Ancak önlerindeki en büyük engel tecrübesiz olmalarıydı. İntörn mühendislik uygulamasıyla artık mühendislik mezunları diğer üniversite mezunlarına göre 4-4,5 aylık bir tecrübeye sahip durumdalar. Bir sektörü çok iyi biliyorlar ve gerçek hayatı, sanayiyi tanıyarak hayata başlıyorlar. Bununla birlikte intörn dönemlerinde sanayide belli bir çevreye ve referansa sahip oldukları için iş hayatına başlarken avantajlı olarak başlayabileceklerdir.
     Bayram, mühendislerle firmaların, intörn bitiminde iş anlaşması yapmaya başlamalarının çok sevindirici olduğunu, uygulamanın istihdam açığını kapatması ve yeni mezunlara iş olanağı sağlaması bakımından da önemli olduğunu aktardı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İntörn mühendislik uygulaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER