İç hesaplaşma söyleşisi

İç hesaplaşma söyleşisi -TORSAB tarafından düzenlenen söyleşide yerli diziler tartışıldı -TORSAB Başkanı Prof. Dr. Bülent Coşkun: İç hesaplaşma çok sık yapılmamalı ve mutlaka dengeli yapılmalıdır


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Toplum Ruh Sağlığı Birimi TORSAB Başkanı Prof. Dr. Bülent Coşkun, iç hesaplaşmanın çok sık yapılmaması ve mutlaka dengeli yapılması gerektiğini söyledi.
     Coşkun, Süleyman Demirel Kültür Merkezinde TORSAB tarafından düzenlenen İç hesaplaşma konulu söyleşiye katılanlara yeri dizilerden kesitler izleterek gerçekleştirdi.
     Zaman zaman katılanların da görüşünü belirttiği söyleşide Coşkun, insanların çeşitli davranışları sonrasında mutlaka iç hesaplaşma yaptıklarını, pişman olup olmadıklarını değerlendirdiklerini belirtti.
     İç hesaplaşmada kişilerin Keşke şöyle davransaydım, bunu yapsaydım şöyle olurdu diye sorduklarını anlatan Coşkun, iç hesaplaşmanın ergenlik döneminde ve orta yetişkin dönemlerde daha sık yapıldığını bildirdi.
     Coşkun, şunları kaydetti:
     Çocukluk döneminde de bazen ben babam gibi olmayacağım, anneme benzemeyeceğim diyebiliyor. Orta yetişkin dönemde de mesela 40 yaşlarında acaba bir şeyleri kaçırıyor muyum, evlendiğim kişi doğru kişi miydi, iş hayatımda daha başarılı olabilir miydim- gibi iç hesaplaşmalarda bulunabiliyor. İç hesaplaşma çok sık yapılmamalı ve mutlaka dengeli yapılmalıdır. Yani hemen hemen her davranış sonu ya da olay sonrası iç hesaplaşma yapmak iyi değildir.
     İç hesaplaşmanın bazen olumsuz yanları da olabiliyor. İnsanı uç noktalara da götürebilir. Çok pişman olduğu bir olay sonrası belki de yaşamına son vermek isteyebilir. Eşi ile tartışabilir boşanabilir. Bazen kişi aşırı iç hesaplaşma sonrası başkasına da zarar verebilir.
     Söyleşiye katılanlar da zaman zaman dizilerdeki karakterlerin rollerini değerlendirerek iç hesaplaşma örneklerini yorumladılar bazen de sahneye çıkarak rolleri kendileri oynadı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İç hesaplaşma söyleşisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER