Hoyrat ve Müdüre artık protez bacaklarla

Hoyrat ve Müdüre artık protez bacaklarla yürüyor -Eskişehire, Ankaradan getirilen ve yürüyemeyen iki köpek, bir firma tarafından takılan diz altı protez aparatla yürümeye başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde bir ortopedi firması, Ankaradan getirilen ve yürüyemeyen biri sahipli, diğeri barınağa ait iki köpeğe diz altı protez aparat takarak, yeniden yürümelerini sağladı.
     Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Çapa, kentte bir kafede düzenlediği basın toplantısında, Arzu Kızıldağlıya ait sağ ön ayağı kesik olan Hoyrat adlı köpekle bir barınakta tutulan Müdüre isimli köpeğe, protez aparatı monte etti.
     Hayvanların yürümelerini sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çapa, sadece Türkiyede değil, İran, Yunanistan, Azerbaycan ve Mısırda kedi, köpek, güvercin, leylek ve atlara protez uyguladıklarını bildirdi.
     Dünyada ilk kez diz altı protezi yaptıklarını ve sakat tavşana protez uygulayarak yürüttüklerini anlatan Çapa, Tek idealim; ülkemizdeki ve dünyadaki felçli ya da ayağı kesilmiş hayvanları yürütmek. Onların acı içinde ayaklarını sürüyerek yürümelerine gönlüm razı olmuyor. Hayatımın sonuna kadar bu hizmeti devam ettireceğim dedi.
     Çapa, felçli ve sahipsiz olan Müdürenin, yeniden barınağa gönderilmemesi için bir hayvansever tarafından sahiplenilmesini istedi.
     Toplantıda, Eskişehir Hayvanseverler Derneği Başkanı Arzu Kızıldağlı da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Sedat Gök
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Hoyrat ve Müdüre artık protez bacaklarla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER