Hayat Boyu Öğrenme Programı

Hayat Boyu Öğrenme Programı -Farklıyız, Fakat Avrupa İle Eşitiz Projesi kapsamında yabancı öğrenciler Karamürseli ziyaret etti


KOCAELİ (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının yürüttüğü Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) çerçevesinde, Türkiyeyi temsil eden Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Litvanya, Portekiz, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Romanyadan gelen proje ortaklarını Karamürselde ağırladı.
     Koordinatörlüğünü Romanyanın yaptığı ve Türkiye dahil 7 Avrupa Birliği ülkesinin ortaklaşa yürüttüğü Farklıyız, Fakat Avrupa İle Eşitiz isimli proje, Avrupa ülkeleri ile kültürel işbirliğini gerçekleştirme, kişilerin yabancı dil öğrenimini teşvik etmek ve kadınların toplumda statülerinin yükseltilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
     Toplam 18 öğretmen ve 18 öğrencinin katıldığı proje kapsamınsa ilk olarak, Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tanıtıldı. Daha sonra konuklara Karamürsel ilçesi gezdirildi. Ford Otosan A.Ş. tarafından Gölcükteki fabrikada ağırlanan konuklara, Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek lisesi öğrencilerince hazırlanan kına gecesi ve diğer kültürel etkinlikler ile ilgili gösteri yapıldı.
     Karamürselde kaldığı süre içerisinde okul öğrencileri tarafından kendi evlerinde ağırlanan konuk öğrenciler, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. İstanbula düzenlenen gezide, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camisi, Topkapı Sarayı Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Kapalı Çarşı ziyaretleri gerçekleştirildi.
     Türkiyede olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk yetkililerine teşekkür eden konuk öğrenciler, daha sonra ülkelerine döndüler.
     Karamürsel 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, söz konusu proje kapsamında ilk gezisini 25-29 Kasım 2012 tarihleri arasında Litvanyanın başkenti Vilniusa yapmış, geziye okul Müdürü Ferit Alur, Müdür Yardımcısı Adem Çalık, Yabancı Dil öğretmeni ve projenin irtibat kişisi Yasemin Sevim ile Emine Günbaş, Yıldız Aydınlı, İsmail Pampal, Onur Karadavut isimli öğrenciler katılmıştı.
    
     Muhabir: Melih Palas / Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hayat Boyu Öğrenme Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER