Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı

Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı


AKSARAY (A.A) - Kapadokyanın batıya açılan kapısı olan Aksarayın Güzelyurt ilçesinde, Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı gerçekleştirildi.
     Güzelyurt Belediyesince Ahiler Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen çalıştayda ilçenin turizm potansiyeli tartışıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Güzelyurt Belediye Başkanı Kudret Özeş, Güzelyurtun doğa, tarih ve kültür potansiyeliyle Kapadokyanın önemli turizm bölgelerinden birisi olduğunu söyledi.
     Güzelyurtun turizm yönüyle ön plana çıkması ve daha fazla turist gelmesi için çalıştıklarını belirten Özeş, şunları ifade etti:
     Kapadokyaya gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği ören yerleri arasında bulunan Ihlara Vadisi, Güzelyurt sınırları içinde yer alıyor. Yıllık ortalama 200 binin üzerinde turistin ziyaret ettiği Ihlara Vadisine gelen turistlerin ilçe merkezini ve Manastır Vadisini de ziyaret etmesini hedefliyoruz. Güzelyurt bu potansiyele sahip. Kilise Cami, Gelveri evleri, Kızıl ve Yüksek Kilise ile Güzelyurt önemli değerlerimiz arasında yer alıyor.
     Başkan Özeşin ardından Aşıklı Höyük Kazı Başkanı Prof. Dr. Mihriban Özbaşaran, Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci ve Güzelyurt eski Kaymakamı ve halen Karapınar Kaymakamı olan Ramazan Yıldırım, Güzelyurtun turizm potansiyeli hakkında görüşlerini bildirdi.
    
     Muhabir: Öner Taş/ Muzaffer Çağlıyaner
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Güzelyurt Turizm Kenti Tanıtım Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER