Güneydoğu

Güneydoğu-Avrupa Kültür Varlıklarının Yasa Dışı Trafiği ile Mücadele çalıştayı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Güneydoğu-Avrupa Kültür Varlıklarının Yasa Dışı Trafiği ile Mücadele çalıştayı düzenlenecek.
     Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, yaptığı açıklamada, çalıştayın Gaziantep Valiliği koordinatörlüğünde, UNESCO Venedik Ofisi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Zeugma Mozaik Müzesi konferans salonunda 19-21 Kasım arasında gerçekleştirileceğini belirtti.
     Çalıştayın, UNESCO Venedik Ofisi Avrupa Kültür ve Bilim Bölgesel Bürosu Kültür Birim Başkanı Anthony Krause, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Gaziantep Valisi Erdal Atanın açılış konuşmalarının ardından başlayacağını ifade eden Aykanat, şunları kaydetti:
     6 modülden oluşan eğitim programı üç gün sürecektir. Çalıştay kapsamında Türk kültür varlıklarının, arşiv ve kütüphanelerin, kültürel mirasın korunması ve tarihi eser kaçakçılığının önlenmesi konusunda eğitim verilecek. Program Zeugma Mozaik Müzesi ziyaretinin ardından şehir turuyla son bulacak. Bu çalıştayın Gaziantepte yapılmasını sağlayan Bakanımız sayın Ertuğrul Günaya, organizasyona katkılarından dolayı Valimiz sayın Erdal Ataya, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Asım Güzelbey ve ekibine, emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER