Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi


ŞANLIURFA (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayelerinde başlatılan Gönül Elçileri projesinin koordinasyon toplantısı Şanlıurfada yapıldı.
     Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Celalettin Güvençin eşi Turan Güvençin başkanlığında düzenlenen toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerince katılımcılara projeyle ilgili bilgi verildi.
     Burada bir konuşma yapan Turan Güvenç, projenin altyapı hazırlıklarını sürdürdüğünü, gerekli koordinasyonun oluşturulmasının ardından projenin Şanlıurfada da hayata geçirileceğini belirtti.
     Söz konusu projenin hayata geçirilmesinde kadınlara büyük iş düştüğünü aktaran Güvenç, şunları kaydetti:
     Koruyucu aile olmak isteyenlere ön ayak olmalıyız. Bu uzun bir süreç. Türkiyede yaşayan 25-65 yaş arasındaki vatandaşlarımızda bu bilinci uyandırmalıyız. Bu konuda projeye dahil olmak isteyen ailelere yönelik eğitim programlarımız olacak. Aileler korunmaya muhtaç çocuklarla tanıştırılacaklar. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz tarafından Koruyucu Aile olmak isteyen kişilerin incelemesi yapılacak ve uygunluğu araştırılacaktır. Bu konuda herkesin titizlikle çalışması gerekiyor.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sait Mızraklıdağ ile vali yardımcıları ve kaymakam eşleri katıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER