Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi -Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Akpınar: -GHem mevcut aile değerlerimizi korumak hem de kimsesiz, korunmaya muhtaç çocuklarımızın aile ihtiyacını karşılamak için, toplumsal farkındalığın


BİLECİK (A.A) - Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar, Hem mevcut aile değerlerimizi korumak hem de kimsesiz, korunmaya muhtaç çocuklarımızın aile ihtiyacını karşılamak için, toplumsal farkındalığın oluşması için, bizlere çok önemli görevler düşmektedir dedi.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ve bu projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Projesi kapsamında tanıtım toplantısı yapıldı.
     Vali Akpınarın eşi Dr. Nihal Akpınar, programdaki konuşmasında gönüllülük kavramını açıklayarak, her meslek mensubunun kendi mesleğinde aynı zamanda gönüllü birer vatandaş olduğunu ifade etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncelikli olarak Koruyucu Aile Projesi kapsamındaki çalışmaların üzerinde durduğunu belirten Dr. Akpınar, Türkiyede toplam 14 bine yakın korunmaya muhtaç çocuk olduğunu, devletin bu çocukların her türlü ihtiyacını karşıladığını, aile içi şiddet, geçimsizlik, ölüm, madde bağımlılığı, ayrılma sonucu koruma altına alınan çocuklardan oluştuğunu kaydetti.
     Türkiyede toplumun engelli vatandaşları dahi yeni yeni kabullenmeye ve onlara değer vermeye başladığına dikkati çeken Dr. Akpınar, şöyle konuştu:
     Hem mevcut aile değerlerimizi korumak hem de kimsesiz, korunmaya muhtaç çocuklarımızın aile ihtiyacını karşılamak için, toplumsal farkındalığın oluşması için, bizlere çok önemli görevler düşmektedir. Bir önceki nesil, bu duyarlılığı gösteremedi ama ben gençlerden çok ümitliyim. Görmezden geldiğimiz, yok saydığımız her yurt çocuğu, sokak çocuğu ileride problem olarak yine bizim karşımıza çıkacaktır. Bu çocuklar ileride çalışma hayatında da başarılı olamıyorlar. Çocuk yaşlarda görmesi gereken sevgiyi ve aile sıcaklığını göremeyen çocuklar büyüdüklerinde de toplum içerisinde problem olacaklardır.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katıldığı toplantıda, Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Akgül ile Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Ömüt, proje hakkında yaptıkları sunumların ardından, katılımcıların sorularını yanıtladı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER