Gönül Elçileri projesi Güründe tanıtıldı

Gönül Elçileri projesi Güründe tanıtıldı


SİVAS (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin koordinasyonunda yürütülen Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri projesi, Gürün İlçesinde tanıtıldı.
     Belediye Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi konularında katılımcılara bilgi verildi.
     Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Gönül Elçileri projesi ve Koruyucu Aile çalışmasıyla toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılmasının amaçlandığını belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Abdullah Sevinç de Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
     Kamu kesimi ve toplum arasında gönüllü iletişimini güçlendirmek gerektiğini vurgulayan Sevinç, Toplumda gönüllülük kavramına yönelik bilinç oluşturmak, yerel düzeyde, karar mekanizmasındaki yetkililerde olumlu tutum ve davranış geliştirmek, gönüllülerin birim ve deneyimlerini aktarmaları için gerekli altyapı sağlanmalıdır dedi.
     Programın sonunda, uzmanlar katılımcıların sorularını yanıtladı.
     Toplantıya, Sivas Valisi Zübeyir Kemelekin eşi Zehra Kemelek, İlçe Kaymakamı Ömer Kalaylı ve eşi Nilgün Kalaylı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Güründe tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER