Geri geri koşan şampiyon aktör oldu

Geri geri koşan şampiyon aktör oldu -Türkiyeyi retro (geri geri koşu) dünya şampiyonalarında temsil ederek çeşitli başarılar kazanan Ömer Arslan, şampiyonalara katılmak için sponsor bulamayınca dizilerde oynamaya başladı -Kurt


ANTALYA (A.A) - Hüseyin Kanber - Türkiyeyi retro (geri geri koşu) dünya şampiyonalarında temsil ederek çeşitli başarılar kazanan Ömer Arslan, şampiyonalara katılmak için sponsor bulamayınca dizilerde oynamaya başladı.
     Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundan mezun olduktan sonra garsonluk başta olmak üzere çeşitli işler yaparak geçimini sağladığını söyledi.
     Daha sonra retro sporunda Türkiyeyi uluslararası organizasyonlarda temsil etmeye başladığını dile getiren Aslan, İtalyada 2008 yılında yapılan Dünya Retro Şampiyonasında 100 metrede dünya birincisi, 200 metrede ise dünya ikincisi olduğunu kaydetti.
     Arslan, 2010 yılında Avusturyada yapılan Dünya Retro Run Şampiyonasında ise 100 metrede dünya ikincisi, 200 metrede de dünya beşincisi olduğunu kaydetti.
     Geri geri koşma sporunun Türkiyede yeterince tanınmadığını, bu nedenle gerekli sponsor desteğini bulamadığını anlatan Arslan, Türkiyeyi temsil edebilmek için katıldığım tüm şampiyonalara kendi imkanlarımla gittim. Türkiye Atletizm Federasyonu elinden gelen desteği sağladı, ancak bu sporu devam ettirebilmek için gerekli maddi imkanlara ve sportif desteğe hiç ulaşamadım dedi.
     İleriye doğru koşanlar dururken, geri geri koşana mı destek olalım şeklinde tepkilerle karşılaştığını anlatan Arslan, Buna rağmen bu spora olan tutkumla Türkiyeyi iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Umarım bu sporu benden sonra da devam ettiren genç arkadaşlarım olur. Ancak benim karşılaştığım sorunlarla karşılaşmamalarını diliyorum diye konuştu.
     Arslan, 25 Ağustosta İspanyada yapılacak Dünya Retro Run Şampiyonasında son kez Türkiyeyi temsil ederek bu sporu bırakacağını bildirdi.
    
     -Geri geri koşmadan dizi aktörlüğüne-
    
     Retro sporunu yaparken bazı film yönetmenlerinin dikkatini çektiğini ifade eden Arslan, bu süreçte Kurtlar Vadisi, Arka Sokaklar ve 3. Göz gibi dizilerde oynadığını anlattı.
     Bu sırada yönetmen Nurettin Özelden Kazakistanda önümüzdeki günlerde çekimine başlanacak bir Rus dizi için teklif aldığını ifade eden Arslan, 22 Haziranda başlayacak dizi çekimleri için bu ülkeye gideceğini söyledi.
     Dizide konuşamayan bir genci canlandıracağını dile getiren Arslan, şunları söyledi:
     16 bölümlük dizi için 1,5 ayda 8 kilo verdim. Çok sevdiğim sporu sanata tercih etmek durumunda kaldım. Sporu geleceğim için sürdüremeyeceğimi anladım. Sürekli kendimden fedakarlık yaparak bugüne kadar ülkemi temsil ettim. Ancak geleceğimi de düşünmem gerekiyor. Bu nedenle spordan sonra çok istediğim aktörlüğü tercih ettim. Umarım burada başarılı olurum.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Geri geri koşan şampiyon aktör oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER