Gençler okusun, ödülle bulunsun

Gençler okusun, ödülle bulunsun


HAKKARİ (A.A) - Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençler okusun, ödülle buluşsun projesi kapsamında okudukları kitaplardan yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.
     Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Yakut, yürüttükleri Gençler okusun, ödülle buluşsun projesi kapsamında ilköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencileri sınava tabi tuttuklarını söyledi. İlköğretim okulundan 380, ortaöğretim okulundan ise 240 olmak üzere toplam 620 öğrencinin kitap okumaya da tabi tutulduğunu ifade eden Yakut, İlköğretimde her bir öğrenci 25 kitap, ortaöğretim okulu öğrencilerin her biri ise 20 kitap okudu. Daha sonra öğrenciler okudukları kitaplardan sınava tabi tutuldu. Sınavda başarılı olan 10 ilköğretim okulu ve 10 ortaöğretim okulu olmak üzere toplam 20 öğrenciyi tam Cumhuriyet altını, bisiklet, dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesi ile ödüllendireceğiz. 15 ilköğretim okulu ve 18 de ortaöğretim okulu olmak üzere toplam 33 öğrenciyi de İstanbula 1 haftalığına tatile gönderdik dedi.
     Yakut, konuşmasının ardından başarılı öğrencilere ödüllerini verdi.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Yahya Öylek
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Gençler okusun, ödülle bulunsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER