Gebze

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi -Vali Harput: -İstanbul-Bursa arası bir, Bursa-İzmir arası 2 saate iniyor


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, İstanbul-Bursa arası 1 saate, Bursa-İzmir arası 2 saate iniyor dedi.
     Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, Orhangazi ilçesine bağlı Ortaköyde inşaatı devam eden Samanlı tüneli çalışmalarını ve otoyolun Orzim bölgesine kadar uzanan yol ve viyadük inşaatlarını yerinde inceleyen Harput, projenin köprü, tünel ve Orhangaziye kadar olan bölümüyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.
     Projenin planlanandan daha hızlı ilerlediğini belirten Harput, Şu anda tünel inşaatında toplamda 1400 metre civarında bir kazı yapıldığını görüyoruz. Otoyol A.Ş Genel Müdürü ve Bölge Müdürlüğümüz olmak üzere tüm personeli huzurlarınızda tebrik ediyorum. Şu anda yerin yaklaşık 250 metre altında, teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak, hızla bu tüneli bitirmeye çalışıyoruz. Bu projenin tamamlanması ile Bursa ile İstanbulun birleşeceğini görüyoruz diye konuştu.
     Harput, projenin 59 kilometrelik bölümünde irili ufaklı 650 iş makinesinin ve bin 600 işçinin gece gündüz çalıştığını dile getirerek, Çok kısa süre içinde çok büyük mesafeler alınmış durumda. 3 bin 414 metre uzunluğunda, Türkiyenin en uzun otoyol tüneli olma özelliğine sahip Samanlı Tünelinde yüzde 23lük bölümün tamamlandığını görüyoruz dedi.
     İstanbul-Bursa arası 1 saate, Bursa-İzmir arası 2 saate iniyor diyen Harput, sözlerine şöyle devam etti:
     Bunun güzelliklerini zaman içerisinde, hem turistik, hem ticari, hem ekonomik, olarak sadece bu bölge insanı değil, bütün Türkiye görecek. Böylesine, tabiri caizse tarihe not düşen bu muhteşem eserin, tüm kahramanlarını ben de burada kutluyorum. Önümüzdeki yıl, tünelin içi kısmen asfaltlanmaya da başlanacak. Allah kısmet ederse, beklentimiz ve planlamamız, 2015te İstanbul-Bursa arasındaki bu yolu kullanmaktır. Köprü, tünel ve otoyolun yanı sıra Orhangazi-Bursa arasında bir tünelimiz daha var. Bu tünelin uzunluğu, 1000 metre. 2015dt bunların hepsi tamamlanacak ve trafiğe açılacak. Projenin Bursadan sonraki bölümü ise 2016da tamamlanacak.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER