Gazelhanlar Anılıyor etkinliği

Gazelhanlar Anılıyor etkinliği -Şanlıurfada 8 yıl önce sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden gazelhan Kazancı Bedih ve Urfalı gazelhanlar için anma etkinliği düzenlendi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada 8 yıl önce sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden gazelhan Kazancı Bedih (Yoluk) ve Urfalı gazelhanlar için anma etkinliği düzenlendi.
     Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, Belediye Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen Gazelhanlar Anılıyor etkinliğinde Kel Hamza (Hamza Şenses), Demir İzzet, Mahmut Güzelgöz (Tenekeci Mahmut), Şükrü Hafız, Mukim Tahir, Halil Hafız ve Bekçi Bakır gibi ünlü gazelhanların yanısıra Kazancı Bedihin hayatından kesitler aktarıldı.
     Daha sonra Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu ve Grup Dergah üyeleri gazel, Urfa türküleri ve ilahiler seslendirdi. Etkinlik kapsamında katılımcılara Kazancı Bedihin hayatının canlandırıldığı belgesel film de izlettirildi.
     Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada, Şanlıurfaya mal olmuş önemli şahsiyetleri her yıl vefat yıl dönümlerinde andıklarını söyledi.
     Bunlar arasında önemli bir yer tutan Kazancı Bedihin, ülke genelinde tanınan ve sevilen bir sanatçı olduğunu vurgulayan Fakıbaba, Kendisine Allahtan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun diye konuştu.
     Fakıbaba, ayrıca burada izlediği sinevizyon gösterisinde Mukim Tahirin mezarının Zonguldakta olduğunu öğrendiğini belirterek, gazelhanın naaşının memleketi Şanlıurfaya getirilmesi için girişimlere başlayacaklarını kaydetti.
     Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek ile merhum gazelhanların yakınları ve vatandaşlar da katıldı.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Gazelhanlar Anılıyor etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER