Futbolda şike davası

Futbolda şike davası -Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım: Bu dava şike davası değildir, çünkü sadece Aziz Yıldırım ve arkadaşları yargılanıyor. Beni Ergenekona bağlamaya çalışıyorlar, sözde finansörlüğünü yapıyormuşum. Bunu


İSTANBUL (A.A) - Futbolda şike davasının tutuklu sanığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Bu dava şike davası değil, çünkü sadece Aziz Yıldırım ve arkadaşları yargılanıyor. Beni Ergenekona bağlamaya çalışıyorlar, sözde finansörlüğünü yapıyormuşum. Bunu koskoca bir milletvekili söylüyor dedi.
     İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, savunma yapan Aziz Yıldırım, ceza mahkemesinde yargılandıklarını, futbolda bazı şeylerin etik olup olmadığını tartışmadıklarını belirterek, Amaç şikeyi önlemekse, önce şikenin ne olduğunu belirtmek gerekir diye konuştu.
     Yıldırım, Galatasaray ve Beşiktaş başkanları birlikte yemek yiyor. Birimiz lig, birimiz kupa alsın diyorlar. Şimdi bu etik mi, değil mi- 2010da biz Bursa ile çekişirken Sadri Şener, Biz Fenerbahçeye karşı kaybedeceğiz dedi. Berabere kaldık, ikinci olduk. Şimdi bu etik mi, yoksa suç mu- İddianamede aramızda geçen konuşmaların çoğu bellidir. Hatta futbol ile ilgiliyseniz bu konuşmaları siz de yaparsınız. Bunu inkar etmenin anlamı yok şeklinde konuşması üzerine, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Arkada basın mensupları var, yanlış anlaşılacak. Başkan şike yapıyor diyecekler dedi.
     Bunun üzerine Aziz Yıldırım da yargılandıkları için basının zaten tef çaldığını söyleyerek, Ancak herkes görecek, hiçbir şey çıkmayacak. Ayrıca bir şey daha eklemek istiyorum. Alex ile beraber 18 Nisanda başbakanın yanına gittik. Orada yaptığımız konuşmaları eğer telefonda yapmış olsaydık, şike mi olacaktı- Oradaki konuşmalar sizin önünüze gelseydi, başbakan burada olacaktı. Onu nasıl çözerdik, onu bilmiyorum diye konuştu.
     Esas konunun bunların etik olup olmadığının tartışılmasının olduğunu belirten Yıldırım, Ceza ikinci durumda. 11 aydır yatmamızı gerektirir mi bu durumlar- Dile kolay... ifadelerini kullandı.
    
     -Biz kanunsuz daha rahattık-
    
     Aziz Yıldırım, 6222 sayılı kanun, sadece Yıldırım ve arkadaşları için mi çıktı diye sorarak, Ben prensipleri söylüyorum. Ne gerekiyorsa yerine getirilmesi gerekir. Sahaya adamlar iniyor. Savcılar devreye girmesi gerekir. Biz kanunsuz daha rahattık. İnsanlar korkuyorlardı, şimdi ise korkmuyorlar diye konuştu.
     Bir önceki celsede tanık Cihan Oskayın dinlenilmesine tepki gösterdiklerini, ancak ifadesinin kendi lehlerine olduğunu söyleyen Yıldırım, Konuşmasında, öldürdüğü bayan ile ilgili olarak, bunların üzerlerinde çıkan silahlar kullanıldı diyor. Bu silahın üzerinde inceleme yapıldı. Ben şike ile ilgili yargılanıyorsam, şike ile ilgili sorular sorulması gerekir dedi.
     Yıldırım, şike yapmadıklarını savunarak, şöyle devam etti:
     Konu şike yaptık veya yapmadık değil, çünkü biz şike yapmadık. Bunu artık Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) de açıklamaya başladı. Biz günah keçisi yapıldık. Bu bir şike davası değildir, çünkü sadece Aziz Yıldırım ve arkadaşları yargılanıyor. Beni Ergenekona bağlamaya çalışıyorlar, sözde finansörlüğünü yapıyormuşum. Bunu söyleyen koskoca bir milletvekili. Ben de diyorum ki bu şike davası değil, beni oralara bağlamaya çalışıyorlar. Adalete güvenelim ama insanlar da bize saygı göstermeleri gerektiğini bilsin. 14 yıldır spora hizmet ediyorum. Bir milletvekili çıkıyor, bilgi ve belge yok ya da organize veriyor... Bunu ortaya koyması gerekiyor. Kime para vermişim, benim hangi noktada durduğumu bilmiyorlar mı-
     Türkiyenin en büyük davasının bahis şikesi olduğunu öne süren Yıldırım, Bu da Bochum olaydır, çünkü bu arada oyuncu satın alınmıştır, antrenör vardır ama buna rağmen dosyayı bulamıyorlar. Sonucu öğrenmek istedim, davanın akıbetini bulamadım diye konuştu.
    
     -Ben hep hapis mi yatacağım--
    
     Aziz Yıldırım, MASAKın kulüplerden istediği raporlardan Fenerbahçe için gelen rapor kadar biri temiz gelsin, başkanlığı bırakacağım ve hiçbir zaman da Fenerbahçenin başkanlığını yapmayacağım diyerek, futbolcu Mehmet Yıldızın buraya gelmesini ve her şeyi anlatmasını istediğini söyledi.
     Mahkeme başkanı Mehmet Ekincinin, Önümüzdeki duruşmalarda çağırırız demesi üzerine Yıldırım, Sayın başkan, getireceksiniz de ben hep hapis mi yatacağım- Burada hep biz yargılanıyoruz. Olgun da giderse çete de yok. Zaten silahı yok. Öyle üzgünüm ki böyle bir çeteye işlerimizi vermişiz iddiasında bulundu.
     Yıldırım, iddianamenin UEFAya gittiğini, ancak UEFAnın iddianameden bir şey anlamadığı için geri gönderdiğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Neredeyse 11 aydır tutukluyum. 3 Temmuzdan itibaren çeşitli suçlamalarla karşı karşıyayız. Bizi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Biz ilk önce silahlı örgütten suçlandık. Şu anda bir kişi tutuklu, sonra ekonomik çıkarlı suç örgüt dendi, ancak mahkemeye gelen hesapların temiz olduğu ortaya çıktı. Şimdi de şikeden tutulduğumu öğrendim, şike olmadığı ortaya çıktı. Tahliye olunca da herhalde seni korumak için tutukladık diyecekler. Şahsım için bugüne kadar kimseden bir şey istemedim. Yine istemeyeceğim ama konu Fenerbahçe olunca kapı kapı dolaşırım, çok da dolaştık. İsteklerim Fenerbahçe için olacaktır. Türk futbolu kaosun içine sürüklenmiştir. Tüm sorunların kaynağını Aziz Yıldırım olarak düşünenler, bu sorunların farkında değiller. Basiretsiz yönetimler, taraftarların üzerinden siyaset yapmaktadırlar. Korku, nefret ve kin tüm statlara hakim kılınmıştır. Eline taş alan Fenerbahçenin üzerine yürümüştür. Tüm korkum ve endişem, Türk futbolunun yara almasıdır. Tüm kulüp başkanları acilen bir çatı altında toplanmalı ve yangını kontrol altını almalıdır. Şimdi sizden bu yangını kontrol altına almak için bana müsaade etmenizi istiyorum. Benim burada geçireceğim 2-3 ay bana bir şey kaybettirmez ama Türk futbolu ve Fenerbahçeye çok şey kaybettirir.
     Yıldırım, başkan adaylığını da açıkladığını, artık kaçma şüphesinin de bulunmadığını ifade ederek, Bana inanmak zorunda değilsiniz. Tüm yönetici ve arkadaşlarımızın ailelerine kavuşmalarını sizden sağlamanızı istiyorum. Üçer beşer tahliye ediyorsunuz, hep beraber tahliye edin. Onlar Fenerbahçe gibi temizdirler. Fenerbahçe için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa, bu bedeli tek başına ödemeye razıyım. Her zaman söylediğim gibi darağacında da olsa son sözümüz Fenerbahçe olacaktır şeklindeki sözleri duruşma salonunda bulunan izleyiciler tarafında alkışlandı.
     Aziz Yıldırımın savunmasını bitirmesinin ardından konuşan mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Ön yargımız yok. Tahmin de olsa kimse bunu söyleyemez, burada yargılananlar ilk önce bizim için insan, daha sonra sanıktır dedi.
     Duruşmaya ara verildi.
     (ENC-İKE-NAR-KAF)
<< Önceki Haber Futbolda şike davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER