Fikir Ormanı projesinin ilk toplantısı yapıldı

Fikir Ormanı projesinin ilk toplantısı yapıldı


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi, (UÜ) Ulutek Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ULUTEK) ile Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) arasında imzalanan Fikir Ormanı adlı projenin ilk toplantısı yapıldı.
     BUMİADda yapılan toplantıda bilimsel araştırma projelerinin üniversite ve özel sektör işbirliğiyle desteklenmesinin amaçlandığı Fikir Ormanı projesi hakkında bilgi verildi.
     Toplantıda konuşan ULUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Agah Uğuz, ULUTEKin 2005te Türkiyenin 20. teknoparkı olarak kurulduğunu ve şuan yüzde 70 doluluk oranına sahip olduğunu söyledi.
     Ar-Ge danışmanlık firmaları ve akademisyenlerden oluşan toplam 56 firmanın ULUTEKte faaliyette olduğunu belirten Uğuz, bugüne kadar toplam bin 70 proje üretildiğini vurguladı.
     ULUTEKin neden tercih edilmesi gerektiği hakkında bilgi veren Uğuz, şunları kaydetti:
     Bölgemizin altyapısı güçlü. ULUTEK, bünyesinde bulunan firmalara, Teknoparkta faaliyette bulunan firmaların desteğini, üniversite desteğini, mevzuatların sağladığı vergi muafiyeti ve teşvikleri, rekabet üstünlüğünü, ulusal ve uluslararası proje üretmelerini sağlıyor.
     Uğuz, teknoparklar Ar-Ge çalışmalarına uygun ortam yaratılması açısından önemli bir misyona sahip olduğunu ifade ederek, Diğer yandan çalışmaların ve projelerin bilimin ışığında yapılmasına katkı koyan üniversitelerle daha etkili, daha kolay ve uygun koşullarda işbirliği sağlanmasındaki kolaylık da teknoparkların önemini arttırıyor diye konuştu.
     BUMİAD Başkanı İlker Özaslan ise projenin Bursa ve Türkiyeye faydalı olacağına inandıklarını dile getirerek, teknolojiye dönük buluş yeteneği olan insanların getireceği fikir veya projelerin, kurulacak bir komisyon tarafından incelenerek uygulanabilir hale getirileceğini daha sonra ise projelerin sermaye gücüne sahip sanayicilerin desteğiyle hayata geçirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Fikir Ormanı projesinin ilk toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER