EXPO Kanunu

EXPO Kanunu -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Bu kanunla İzmir, EXPO 2020 yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu


İZMİR (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İnciraltının EXPO organizasyon alanı olması konusunda yapılan yasal düzenlemeyle İzmirin EXPO 2020 yolunda önemli bir engeli daha aştığını bildirdi.
     Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, EXPO Fuar Organizasyonunun usul ve esasları belirleyen kanun tasarısının yasalaştığını belirtti.
     Bu kanunla EXPO 2020 için aday olan İzmirde fuar alanının İnciraltı olması ve burada yapılacak imar uygulamalarına ilişkin usul ve esasları belirlediğini kaydeden Yıldırım, Bu kanunla İzmir, EXPO 2020 yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu. İzmir, EXPO 2020ye bir adım daha yaklaştı dedi.
     Yıldırım, kanuna göre EXPO alanındaki imar uygulamalarının, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesince yapılacağına işaret ederek, şu bilgileri verdi:
     Belirlenen EXPO alanı dışında kalan kısımları sağlık, turizm ve nitelikli konut amaçlı planlanacak. İmar planlamalarında ihtiyaç duyulan yol düzenlemeleri için yeterli alan ayrılacak. Kanuna göre, İnciraltına yapılacak fuar alanına ilişkin ruhsat işlemleri, jeolojik, jeofizik ve Jeoteknik etütler ise mahalli idare tarafından tanzim ve takip edilecek.
     Kanunla fuar alanında inşa edilecek yapıların, çevrede yapılaşma tehdidine yol açmayacağını da ifade eden Yıldırım, alandaki yapıların sökülüp takılabilir nitelikte geçici yapı elemanları kullanılarak inşa edileceğini, organizasyonun bitimini takip eden bir yıl içinde bu yapıların kaldırılarak, EXPO alanının büyük kentsel yeşil alan olarak düzenleneceğini, sadece alanının yüzde üçünü geçmemek kaydıyla EXPOya ilişkin simgesel yapıların korunabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hülya Çorakçı Ertan

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER