Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama projesi

Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama projesi -Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan: -Belediye olarak 5 litre atık yağ getiren vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı vereceğiz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Belediye olarak 5 litre atık yağ getiren vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı vereceğiz dedi.
     Çağlayan, belediyede düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, lavabolara dökülen 1 litre bitkisel ve hayvansal atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini söyledi.
     Bir kez kullanılan yağın, ikinci defa kullanılmasının doğru olmadığını belirten Çağlayan, atık yağların gelişi güzel doğaya bırakılmaması gerektiğini ifade etti.
     Bitkisel ve hayvansal atık yağları temiz bir çevre için topladıklarını anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:
     2011 yılında Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama projesi kapsamında tüm evlere 5er litrelik cam kavanozlar dağıtmıştık. 2011de projenin büyük faydasını görürken, 2012 yılında projeye katılım oldukça az oldu. Bitkisel ya da hayvansal atık yağların lavaboya ya da çöpe dökülmesiyle bazen büyük, bazen ise küçük çaplı zararlar meydana geldi. Belediye olarak 5 litre atık yağ getiren vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı vereceğiz.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER