Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri -Eskişehir Valisi Koçdemir: Mahallelerde tiyatro yarışması dışında sokak sineması uygulamasını başlatacağız


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında mahallelerde tiyatro yarışması dışında sokak sineması uygulamasını başlatacaklarını bildirdi.
     Vali Koçdemir, Polisevinde düzenlenen toplantıda, organize edilmesi planlanan Mahalleler Yarışıyor adlı tiyatro yarışması için Kültür Başkenti etkinlikleri çalışmalarına basından bürokrasiye herkesin destek olduğunu söyledi.
     Eskişehir denildiğinde akla gelen etkinlikler yapmayı planladıklarını ifade eden Koçdemir, şöyle konuştu:
     Eskişehirin nüfusu ve yeri uygunluğunda bir kaynak temin etmeye çalıştık ve bunda da muvaffak olduk. Mahallelerde tiyatro yarışması dışında sokak sineması uygulamasını başlatacağız. Senede Bir Gün adlı bir etkinlik düzenleyeceğiz ve sandıktan eski milli kıyafetlerimizi çıkarıp o gün bu kıyafetlerimizle etkinliğe katılma veya normal işimizi yapma gibi bir planımız var.
     Koçdemir, Başkentlik Meydanı konusuna da değinerek, ulaşım bakımından imkanları fazla olduğundan meydan için Sazova ve Şehri Derya Parkını kullanacaklarını, etkinlik çadırlarının buralarda kurulacağını ve panayır havasında bir alan oluşturulacağını sözlerine ekledi.
     Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru da geçen yılın asayiş verileri hakkında bilgi vererek, tüm suçlara karşı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı ve mahalle muhtarları katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER