Erzurum motifli özel hareke halı koleksiyonu

Erzurum motifli özel hareke halı koleksiyonu -AÜ Halıcılık Eğitim Merkezi, üniversitenin 55. kuruluş yıl dönüm nedeniyle 55 Hereke halısını sergiledi (Fotoğraflı - Görüntülü)


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesinin 55. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Erzurum motifli özel hareke halı koleksiyonu sergilendi.
     Kültür ve Gösteri Merkezinde, Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezi 70 kursiyeri tarafından 1 yıl içerisinde yaptığı Hereke çözgü, atkı pamuk, düğümler, saf yün ile Türk düğümü uygulanarak dokunan 55 Hereke halıları sergilendi.
     Sergide, koleksiyonunun özel bölümünde yer alan Hereke tipi halara, Çifteminareli Medrese, Yakutiye Medresesi, Cirit Oyunlu, Üç Kümbetler, Saat Kulise ve Mecidiye Tabyası, Erzurum Sokağı ve Erzurumda sosyal hayatın bir kesit ile modern bir uygulama olarak, şehre yeni bir kimlik kazandıran atlama kuleleri ve Atatürk Üniversite Doğu kapısı motifleri işlendi.
     Vatandaşlarında büyük ilgi gösterdiği sergiyi gezen Atatürk Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, el emeği göz nuru harcayarak milyonlarca imlek atıp bu çalışmayı tamamlayan Halıcılık Eğitim Merkezinin usta öğreticilerine ve kursiyerlerine teşekkür etti.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Erzurum motifli özel hareke halı koleksiyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER