Erbakan ve Yeni Bir Dünya konferansı

Erbakan ve Yeni Bir Dünya konferansı -Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman: (Erbakan) Hiçbir insanı bu davadan atmamış, ihraç etmemiştir. Giden herkes, kendi gitmiştir


MALATYA (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, eski başbakanlardan Necmettin Erbakanla ilgili, Hiçbir insanı bu davadan atmamış, ihraç etmemiştir. Giden herkes, kendi gitmiştir dedi.
     Karaman, partisinin Malatya Merkez İlçe Başkanlığının eski başbakanlardan Necmettin Erbakanın ölümünün 2. yılı dolayısıyla Yeni Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği Erbakan ve Yeni Bir Dünya adlı konferansta, Erbakanın intikam duygusuna sahip olmadığını söyledi.
     Affedici bir kişi olan Erbakanın hataları görmesine karşın insanın yüzüne vurmadığını belirten Karaman, Hiçbir insanı bu davadan atmamış, ihraç etmemiştir. Giden herkes, kendi gitmiştir. Bunun örnekleri var diye konuştu.
     Necmettin Erbakanın 28 Şubat sürecinde çok sıkıntı çekmesine karşın bu süreci gerçekleştirenlere karşı intikam beslemediğine dikkati çeken Karaman, Bir gün kendisine, 28 Şubatçıların cezalandırılmasını istiyor musunuz- diye sordular. Hayır dedi. Cezalandırılmalarını istemiyorum, eğitilmelerini istiyorum. Çünkü onlar bizim ne yapmak istediğimizi bilmiyorlardı dedi. Hocamız ve arkadaşları kapatılan partilerine rağmen Artık bize bu ülkede hizmet ettirmiyorlar diye köşelerine çekilmediler. 5 . partilerini kurdular ifadelerini kullandı.
     Karaman, Erbakanın ülkesini ve milletini seven, Hakkın rızası için çalışan bir lider olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
     Erbakan, kendisine bağlı olanları korudu. Partisi kapatıldığı zaman, Erbakanın partisinin 5 milyon kayıtlı üyesi var. Çıkar bir konuşma yapar. Bunların hepsi sokaklara dökülür. Eylemler yapar. Biz de bunları yakalar, idam eder, öldürürüz diye planlar yapılmıştı bu ülkede. İsimler yazılmıştı. Ama o büyük lider televizyonlarda bir konuşma yaptı. Ey milli görüşçüler. Bu milli görüş tarihinde ufak bir hadisedir. Okyanusta bir zerredir. Sakın provokasyonlara kapılıp eylemler yapmayın. Şuna inanın ki bu davamız daha da büyüyecek. Milli görüş Türkiyede değil, bütün dünyada hakim olacak inşallah demişti. Ve bir tane insanın burnu kanamadan o süreç geçirildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Önder Felek
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Erbakan ve Yeni Bir Dünya konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER