En Yakın Çin: Sincan fotoğraf sergisi

En Yakın Çin: Sincan fotoğraf sergisi -Eskişehirde, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında açılan sergide, fotoğraf sanatçısı Dr. Ulukanın, Çinin Sincan Uygur Özerk Bölgesinde çektiği 50 fotoğrafı yer aldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, fotoğraf sanatçısı Dr. Sefa Ulukanın, Çinin Sincan Uygur Özerk Bölgesinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi törenle açıldı.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ile Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı tarafından fakültenin sergi salonunda düzenlenen, En Yakın Çin: Sincan adlı serginin açılışında, kentte böyle bir etkinliğin organize edilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Dr. Ulukan da fotoğraf çekmek amacıyla gittiği Sincanda, Müslüman olması dolayısıyla sevgiyle karşılandığını belirtti.
     Uygur Türklerinin dilinin, Türkçenin bir lehçesi olduğuna değinen Ulukan, Çok duygusal anlar yaşadık. Oradakiler ekonomik olarak çok zor şartlar altında yaşıyor. 2006 yılında yaklaşık bir ay kaldık. 25 ülkenin fotoğrafçılarıyla oradaydık dedi.
     Ulukan, sergide yer vermediği fotoğraflarından bazılarını, görsel sunum eşliğinde katılımcılara tanıttı.
     Vali Koçdemir, kendisine Sincanda çektiği bir fotoğrafını hediye eden Ulukana teşekkür belgesi verdi.
     Dr. Sefa Ulukanın, 2006da Çin Fotoğraf Federasyonunun davetiyle gittiği Sincanda çektiği 50 fotoğrafa yer verilen sergi, 28 Şubata kadar açık kalacak.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Sedat Gök
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber En Yakın Çin: Sincan fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER