Ekmek İsrafını Önleme kampanyası

Ekmek İsrafını Önleme kampanyası -TMO Afyonkarahisar Müdürü Tanrıverdi: Ekmek israfı, kötü niyetten ziyade bilgisizlikten kaynaklanmaktadır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Afyonkarahisar Müdürü Mustafa Ömer Tanrıverdi, ekmek israfının kötü niyetten ziyade bilgisizlikten kaynaklandığını bildirdi.
     Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteseri makamında ziyaret eden Tanrıverdi, Ekmek İsrafını Önleme kampanyasına destek beklediklerini söyledi.
     Tanrıverdi, geçen yıl itibariyle ekmeğin temel israf nedeninin, fırınlarda fazla üretilmesi olduğunu savunarak, toplu ekmek tüketilen kurumlar ve hanelere ihtiyaçtan fazla ekmek alınması, artan veya bayatlayan ekmeğin uygun yöntemlerde değerlendirilmemesinin de israfa yol açtığına dikkati çekti.
     Geçen yıl Türkiyede 25 bin 295 ton ekmek üretildiği ve bu miktarın, 101 milyon adet 250 gramlık standart ekmeğe denk geldiği bilgisini veren Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     2008 yılında fırınlardaki toplam üretimin yüzde 2si israf edilirken 2012 yılında bu oran yüzde 3,1e yükselmiştir. Fırınlarda ihtiyaçtan fazla ekmek üretiminin engellenmesi ve bayatlayan ekmeklerin uygun yöntemlerde tüketilmesi sonucu çöpe atılan ve besi çiftliklerine satılan ekmek miktarının azaltılması gerekmektedir. Ekmek israfı, kötü niyetten ziyade bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. En önemli ihtiyaç; gerek hanelerde gerekse toplu yemek yenen kurumlarda ekmeğin hangi şekilde muhafaza edilmesi gerektiği ve buna rağmen bayatlayan ekmek olursa bunların hangi uygun yöntemlerle yeniden değerlendirileceğiyle ilgili bilgi verilmesidir.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ekmek İsrafını Önleme kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER