Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesi

Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesi


MUŞ (A.A) - Bedensel Engelliler Derneği Muş Şubesince hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesinin çalışmaları devam ediyor.
     Türkiye Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, en iyi 10 proje arasında yer alarak ödüle layık görülen Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesinin ikinci etabı için duyuruya çıktıklarını belirtti.
     Derneğin, ilk projede 60 engelliyi Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) hazırladığını, projenin ikinci etabında ise engellileri, açık ilköğretim ve lise, SBS, YGS ile LYSye hazırlayacağını bildiren Korkmaz, şunları kaydetti:
     SODES kapsamında yürütülecek olan projeyle 40 engelliye üniversite ve SBSye yönelik hazırlık eğitimi verilecek. 16 Ekimde başlayan müracaatlar 31 Ekimde sona erdi. Yakın zamanda kursiyerleri belirleyip, eğitimlere başlayacağız. Geçen yıl bu projemize yoğun bir talep vardı. Geçen yıl projede 40 engelli öğrenciye ÖMSSye yönelik hazırlık kursu verilmesi planlanmıştı. Ancak bu rakamı kendi imkanlarımızla 60a çıkarmıştık.
     Engelli bireylerin bu tür eğitimlere ihtiyacı var. Engellilere haftada en az 12 saat ders verilecek. Ayrıca öğrencinin interaktif eğitim platformundan sınırsız eğitim alması da programlandı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Eğitimsiz Engelli Kalmasın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER