Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi

Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi -Konya Valiliği ile hayırsever bir iş adamı arasında, Seydişehir ilçesine yaptırılacak Özel Eğitim Okulu ve kütüphane için protokol imzalandı -Konya Valisi Doğan: 2009 yılından itibaren Kon


KONYA (A.A) - Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 2009 yılından itibaren Konyada, özellikle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına, 3 binden fazla zihinsel engelli öğrenciye eğitim imkanı sağlandığını söyledi.
     Doğan, valilik binasında, hayırsever iş adamı Osman Nuri Bakırcı tarafından Seydişehirde yaptırılacak Özel Eğitim Okulu ve kütüphanenin protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, bu yatırımın Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi çerçevesinde gerçekleştirileceğini ifade etti.
     Konya ve ilçelerinde engellilere yönelik eğitim çalışmalarına değinen Doğan, şunları kaydetti:
     2009 yılından itibaren Konya ve ilçelerinde, özellikle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına, 3 binden fazla zihinsel engelli öğrenci eğitime kazandırıldı. Yeni okul binaları yapıldı. Selçuklu ve Karataya birer bina yaptık. Merama da bir bina tahsis ettik. Beyşehirde bir hayırseverimiz, zihinsel engellilere yönelik bir okul yapımına katkı sağladı. Şimdi Seydişehir de böyle bir eğitim yuvasına kavuşmuş olacak. Seydişehirde bir de kütüphane binasına ihtiyaç vardı. Bu ilçemiz şimdi daha nitelikli bir kütüphaneye kavuşmuş olacak. Osman Nuri Bakırcıya ve Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonele teşekkür ediyorum.
     Bakırcı ise Türkiyenin çeşitli yerlerinde özellikle eğitim alanında yatırımlarının devam ettiğini, bunu şimdi de Konyada gerçekleştireceklerini söyledi.
     Konyaya, Seydişehir Kaymakamı Sonelin ısrarı üzerine geldiklerini belirten Bakırcı, Türkiye genelinde şu anda 7 okulun yapımına devam ediyoruz. Zaten bir engelli okulu yapmak bizim de hayalimizdi. Seydişehir Kaymakamımız buna vesile oldu diye konuştu.
     Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel ise Bakırcıdan, ilçedeki termal suyun değerlendirilmesiyle ilgili 100 milyon liralık yatırım sözü de aldıklarını açıkladı.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER