Dünyanın rakımı en yüksek 3 kaplıcasından

Dünyanın rakımı en yüksek 3 kaplıcasından biri Kütahyada -Gediz ilçesindeki Murat Dağı Kaplıcası, dünyanın rakımı en yüksek 3 kaplıcasından biri niteliğiyle eklem, romatizma, boyun ağrısı gibi rahatsızlıklara şifa kaynağı oluyor


KÜTAHYA (A.A) - Sedat Gök - Kütahyanın Gediz ilçesinde bulunan ve sahip olduğu yükseklikte dünyanın 3 termal su kaynağından biri olduğu bildirilen Murat Dağı Kaplıcası, eklem, romatizma, boyun ağrısı rahatsızlığı çekenlere yılın 4 mevsiminde şifa dağıtıyor.
     Gediz Belediyesi Murat Dağı Kaplıcası İşletme Müdürü Kahraman Kocamış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Murat Dağının, adını, 1300lü yıllarda yaşayan Murat Dededen aldığını bildirdi.
     Zirvesi 2 bin 340 metre olan Murat Dağının bin 450 metre yüksekliğindeki alanında, Türkistandan Anadoluya geldiği geldiği bilinen Murat Dedeye ait türbe bulunduğunu belirten Kocamış, Murat Dede, burada defalarca savaşlara katılmış bir Türkmen beyidir. 3 kardeş olduğu rivayet edilmektedir. Bir savaş sırasında Murat Dağında şehit düşmüş ve cenazesi buraya defnedilmiştir dedi.
    
     -Murat Dağında kış turizmine de geçildi-
    
     Kocamış, Ege Bölgesinin en yüksek dağı olan Murat Dağında iki umumi hamam bulunduğu ve aynı bölgede hem soğuk hem de 40 derecelik sıcak su çıktığını anlattı.
     Burası, dünyanın en yüksek 3 kaplıcasından biridir diyen Kocamış, son aylarda kayak turizmine açılmasından dolayı Murat Dağının öneminin arttığına dikkati çekti.
     Kocamış, bin 850 rakımlı Sarıçiçek Yaylasında kayak pisti kurulduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Burasının bundan sonra daha da gelişeceğine inanıyorum. Yaz turizmine açık olarak görülen Murat Dağında kış turizmine de geçildi. Artık ziyaretçilerimizi kış aylarında da ağırlayacağız. Kış turizmine ağırlık vereceğiz. Burada yeni konaklama tesislerimiz yapıldı. Yılın 12 ayında ziyaretçilerimize hizmet veriyoruz. Hamamlarımız eklem rahatsızlıkları, romatizmal hastalıklar ve boyun ağrılarının yanı sıra açık yaralar ile ameliyat sonrası yaralara iyi geliyor. Her gün kaplıcaya girerek 21 gün kaplıca kürü alan hastalarımız şifa buluyor.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Dünyanın rakımı en yüksek 3 kaplıcasından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER