Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü -Konyada bedensel engelli milli sporcu Gönülün de destek verdiği etkinlikte, katılımcılara elma dağıtıldı


KONYA (A.A) - Dünya Sağlık Örgütünün fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Konyada yapılan Sağlıklı Yaşam temalı yürüyüşe, bedensel engelli milli sporcu Ömer Faruk Gönül de tekerlekli sandalyeyle katılarak, destek verdi. Etkinlikte, katılımcılara elma ve su dağıtıldı.
     Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, Atatürk Stadında başlatılan yürüş öncesi yaptığı konuşmada, sağlık çalışanları ve sporcularla fiziksel aktivite ve harekete dikkat çekmek için yürüyüş düzenlediklerini söyledi.
     Vatandaşlara günde en az yarım saat tempolu yürüyüş yapmasını tavsiye eden Demir, Herkesin yürümek başta olmak üzere sporsal aktivitelere katılmasını bekliyoruz. Sloganımız Haydi Konyalım Yürümek lazım dedi.
     Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin yanında sağlıklı beslenmenin de önemli olduğuna değinen Demir, şunları kaydetti:
     Fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme, özellikle şişmanlık ve şişmanlığın yol açtığı hastalıklarla başa çıkabilmek için çok önemli. Bu nedenle özellikle vücut kitle endeksi yüzde 25in üstünde olan kişileri uzman kontrolünde sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteye davet ediyoruz. Herkese katılımları için teşekkür ediyoruz.
     Yürüyüşe tekerlekli sandalyeyle katılarak, destek veren bilek güreşçisi ve bedensel engelli halterci Ömer Faruk Gönül ise herkesin spor yapmasını istediğini belirtti.
     Spor yaparak engelli olduğunu unuttuğunu ifade eden Gönül, Bazen yoruluyorum tabii ama bu çalışmalarım beni mutluluğa, dirence döndürüyor. Çok mutluyum. Spor yapmanın çok faydasını gördüm ve herkese tavsiye ediyorum diye konuştu.
     Sağlıklı beslenmeye dikkati çekmek için elma ve su dağıtılan etkinlikte, 3 kilometre yürüyüş yapıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER