Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle

Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması -Program kapsamında Sivasa gelen UNESCO temsilcileri ve diğer konuklar, kentin tarihi mekanlarını gezdi


SİVAS (A.A) - Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması adlı program kapsamında Sivasa gelen konuklar, kentin tarihi mekanlarını gezdi.
     Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Sivas Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında, UNESCO temsilcileri, yabancı basın mensupları, gezi yazarları, turizm firmalarının yöneticileri ve rehberler kente geldi.
     Konuklar için kentin tarihi mekanlarına yönelik gezi düzenlendi. İlk olarak Sivas Arkeoloji Müzesini gezen konukları, müze girişinde Vali Ali Kolat ve Arkeoloji Müzesi Müdürü Ayşegül Canan Ortakçı karşıladı. Kolat ve Ortakçının yakından ilgilendiği konuklar, müzedeki eserleri inceledi. Tarihi Gökmedrese, Buruciye Medresesi ve Şifaiye Medresesi ile Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesini de gezen konuklara, eserlerle ilgili bilgiler verildi.
     Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, programa davet edilen 40 ülkenin 37sinden katılım olduğunu söyledi. Yurt dışından 98, yurt içinden ise 75 konuğun etkinliğe katıldığını belirten Pürlü, Sivastaki katılımcılarla 300 kişilik heyet halinde geziyoruz. Bu programın amacı dünya mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını tanıtmaktı. Bu nedenle dünya basınını Sivasa davet edip, bu muhteşem eserin dünya gündemine taşınmasını, varsa sorunlarının ve geleceğinin konuşulmasını istedik. UNESCO temsilcisi olarak 15in üzerinde ülke katıldı. Ama dünya basını bu etkinliğe büyük ilgi gösterdi. 75 civarında gazeteci şu anda aramızda. Sadece gazeteci değil, kameramanlar, program yapımcıları, turizm yazarları, editörler var. Çok zengin bir topluluk diye konuştu.
     Programın Sivas ayağının gerçekleştirildiğini, şehir gezisinin sona erdiğini ifade eden Pürlü, Cumhuriyet Üniversitesinde programın açılış toplantısının gerçekleştirileceğini söyledi.
     UNESCOnun Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ile Divriğideki tarihi mekanları yarın gezecek olan konuklar, Kangal Balıklı Kaplıcaları ile Kangal Araştırma Uygulama ve Dokümantasyon Merkezini de ziyaret edecek.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER