Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Trabzon Valisi Kızılcık: Amacımız, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmektir


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, amaçlarının, engellilerin yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu bildirdi.
     Vali Kızılcık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, son dönemlerde Türkiyede engelliler konusunda çok önemli adımlar atıldığını ve gelişmeler kaydedildiğini söyledi.
     Engellilerin sorumlu insanlar olarak kendi yaşamlarını düzenlemeleri için bağımsızlıklarını ve öz güvenlerini kazanmalarını, toplumun ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine, üretimine aktif biçimde katılmalarını çok önemsediklerini söyleyen Kızılcık, bunun için gereken adımları attıklarını ifade etti.
     Kızılcık, engellilerin toplumdan soyutlanmadan, doğal yaşam biçimini paylaşmaları ve toplumla bütünleşmeleri için topluma büyük sorumluluklar düştüğünü ifade ederek, Devletimiz son zamanlarda engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak adına pozitif ayrımcılığa yönelik kanun ve yönetmelikler çıkarmış ve uygulamalara başlanmıştır dedi.
     Engelliliğin bir eksiklik ve noksanlık olmadığına, imkan verildiği taktirde bilim, kültür, sosyal, siyasal hayatın birçok alanında onların da çok şeyler yapabileceklerine yürekten inandıklarını ifade eden Vali Kızılcık, Amacımız, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmektir dedi.
     Kızılcık, şunları kaydetti:
     Mevlananın, dünya gözüyle bakan yüzü, gönül gözüyle bakan özü görür cümlesinden hareketle dünyayı gönül gözüyle görerek, uzun ince bir yoldayım diyen ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu, mütefekkir yazar Cemil Meriç ve daha pek çok engelli insanımız akıl almaz başarılara imza atmıştır. Devlet olarak, engelli bireylerin tüm yaşamsal aktivitelerinde kendilerine hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları tam bir diyalog ile gerçekleştireceğimizi belirtirken, herkesin her an engelli olabileceği realitesinden hareketle tüm vatandaşlarımızın duyarlılığıyla engellilerimize ilgisini esirgemeyeceğine inanıyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm engellilerimize sağlık, mutluluk ve engelleri aşma azmi diliyorum.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER