Dünya Engelliler Günü

Dünya Engelliler Günü -Gümüşhane Belediye Başkanı Canlı: Engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların, herkesin ilgi ve desteğ


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların, herkesin ilgi ve desteğiyle hız kazanacağını bildirdi.
     Canlı, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hem sosyal devlet anlayışının hem de vicdani sorumlulukların en büyük gereklerinden birinin de engelli vatandaşların hak ettikleri hayat şartlarına kavuşturulması olduğunu belirterek, Bu konuda devletimize olduğu kadar, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir dedi.
     Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin hiçbir zaman dışlanmaması gerektiğini vurgulayan Canlı, şunları kaydetti:
     Engelli olmak bir kusur olarak görülmemelidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumla kaynaşmasını sağlayarak onları katılımcı ve üretken insanlar haline getirmemiz bizler için bir insanlık görevidir. Onlara toplumun ayrılmaz birer parçası olduklarını hissettirerek, sorunlarına çözüm üretmeliyiz. Engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmaların, herkesin ilgi ve desteğiyle hız kazanacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER