Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı sona

Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı sona erdi


BİNGÖL (A.A) - Bölge hayvancılığının sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı sona erdi.
     Kalkınma Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen, 14 ilden tarım müdürlükleri, kalkınma ajansları ve sektördeki sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin konuk olduğu çalıştay, Süt Sığırcılığı sunumunun ardından bitti.
     Çalıştayda, Süt Sığırcılığı Çalışma Grubunda, süt sığırcılığının sorunları, ihtiyaçları, avantaj, dezavantajları ve çözüm önerileri belirlendi. Çalışmanın ardından grup tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgede gerçekleşen hayvancılığın küçük işletmelerde yapılıyor olmasının, hayvanların bulundurulduğu barınakların hayvan sağlığı ve verimliliği açısından elverişsiz olması ve giderilmesi için köylerde, genel bir iyileştirmeye gidilerek genelin iyileşmesini sağlamak, küçük işletmelerin birleştirilerek iş gücü tasarrufu ve yönetimdeki sorunları çözeceği ifade edildi.
     Dün başlayan ve bugün sona eren çalıştayın sonuç bildirgesinin daha sonra açıklanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut / Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı sona Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER