Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Bütünleşme projesi

Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Bütünleşme projesi -Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce düzenlenen proje kapsamında, 80 çocuk Çanakkaleye hareket etti


MALATYA (A.A) - Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce düzenlenen Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Bütünleşme projesi kapsamında, 80 ilköğretim öğrencisi Çanakkaleye gitti.
     Çocukların 3 günlük Çanakkale ziyaretleri dolayısıyla Polisevi önünde düzenlenen uğurlama programına, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Us da katıldı. Us, aileleriyle birlikte Polisevine gelen öğrencilere, gezi boyunca Çanakkaledeki tarihi mekanları iyi tanımalarını önerdi.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tayyip Karahan da proje kapsamında kentte sosyal yardım alanlara, yaşlılara, engellilere, mahkumların ailelerine ve tek ebeveynli çocuklara ilişkin etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Projenin bir ayağı olarak dezavantajlı ailelere İnönü Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü gönüllü öğrencileriyle çalışmalar yaptıklarını anlatan Karahan, böylece ailelerin ve çocukların kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmelerinin önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti.
     Şimdi de proje kapsamında kentteki dezavantajlı 80 çocuk için Çanakkale gezisi düzenlediklerini ifade eden Karahan, amaçlarının çocukların tarih bilincini artırmak ve beraberlik duygularını geliştirmek olduğunu kaydetti.
     Aralarında Vanlı depremzede çocukların da bulunduğu çocuklar, geziye katıldıkları için heyecanlı olduklarını belirterek, bu ülke için şehit olan askerlerin şehitliklerinin bulunduğu yeri görmek istediklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından çocuklar, aileleriyle vedalaşıp otobüslerle Çanakkaleye doğru yola çıktı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Bütünleşme projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER