Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni -Osmaniyede şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Vali Celalettin Cerrah, Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen törende, Türk milletinin tarihinin, altın harflerle yazılmış destanlarla dolu olduğunu ifade etti.
     Çanakkalenin, Kurtuluş Savaşını ve milli mücadeleyi yürütecek kadroların ilk defa tanındığı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünün yazıldığı yer olduğunu söyleyen Cerrah, Bu topraklar, insan gücünün ileri teknolojiyle birleşerek oluşturduğu devasa güce karşı, kısıtlı imkanlarla Türk milletinin tek vücut olarak nasıl bir başarı sağlanacağını, bütün dünyaya bir tokat gibi vurduğu yerdir dedi.
     Şehitlik onur, gazilik gururdur diyen Cerrah, Milletimiz, ülkemizin bekası için seve seve canlarını feda eden, kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, bağımsızlığımızın ölümsüz simgeleri olan şehitlerini gönlünde yaşatacak ve geride bıraktığı yakınlarını da kutsal bir emanet sayarak her zaman koruyacaktır. Bu gün devletimizin bu madalyaları, şehit yakınlarına ve gazilerine vermesi bunun bir nişanesidir. Hiç şüpheniz olmasın devletimiz sizleri şefkatle bağrına basarak vefasını her zaman gösterecektir diye konuştu.
     Törende Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri günün anlamına uygun türküleri seslendirdi.
     Törenin sonunda Vali Cerrah tarafından, 8 şehit yakınına ve 4 gaziye devlet övünç madalyası verilirken, 2 gaziye de gazilik rozeti verildi.
     Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Ersin Kaya, Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Törende şehit Hasan Aslanın annesi Safiye Aslan, çözüm sürecine ilişkin eleştiride bulundu.
     Cerrah ayrıca, Çanakkale Valiliği öncülüğünde hazırlanan proje kapsamında Biz Değil miydik- sergisini açtı.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER