Cumhuriyet Treni Yenişehirde

Cumhuriyet Treni Yenişehirde


MERSİN (A.A) - Yenişehir Belediyesinin Cumhuriyetin 89. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Treni adlı tiyatro oyunu, izleyicileriyle buluştu.
     Gelişim Koleji, Toros Anaokulu, Perşembe Vakfı, Pirireis, Kocavilayet, Aydınlıkevler, Barbaros, 24 Kasım ve Aliye Pozcu İlköğretim Okullarından yaklaşık bin 200 öğrenci Cumhuriyet Treni adlı çocuk oyunununu büyük bir beğeniyle izledi.
     Tiyatro Karenin hazırladığı ve Nedim Sabanın yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet Treni, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerini, ülkenin işgal edilmesinin ardından Mustafa Kemal ve arkadaşlarının mücadelesini ve cumhuriyetin ilanıyla devamında gelen yenilikleri slayt gösterileri ve canlandırmalarla izleyicilere sundu.
     Oyun sonunda tiyatro topluluğu adına konuşan Semih Okumuş, Bizlere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünü korumak ve savunmaktır. Büyük önder Atatürkün devrimleriyle aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerleyerek, bu değerleri gelecek kuşaklara teslim etmektir dedi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Cumhuriyet Treni Yenişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER