Çocuk Nefrolojisi Olgu Panayırı 2 Sempozyumu

Çocuk Nefrolojisi Olgu Panayırı 2 Sempozyumu


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı tarafından Çocuk Nefrolojisi Olgu Panayırı 2 Sempozyumu düzenlendi.
     ERÜden yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ruhan Düşünsel, böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
     İlki 2011 yılında yapılan olgu panayırı sempozyumunun, çocuk böbrek hastalıklarının tanı ve tedavilerinin olgu temelli tartışıldığı çok faydalı bir sempozyum olduğunu ifade eden Düşünsel, sempozyum boyunca çocuk nefroloji pratiğinde sık karşılaşılan hastalıklar yanında, tanı zorluğu olan nadir hastalar da olguların tartışılacağını vurguladı.
     Çocuk Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Oğuz Söylemezoğlu da, dernek olarak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk ve eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
     Türkiyede böbrek hastası çocuk sayısının azımsanmayacak düzeyde olduğunu belirten Söylemezoğlu, Çocuğun uzun süren ateş ve sık idrar kaçırma durumunda aileler, mutlaka bir doktora başvurmalılar. Çünkü böbrek hastalıklarının büyük çoğunluğu idrar yolu enfeksiyonlarından ya da doğuştan ortaya çıkıyor. Erken teşhis edilmeyen böbrek hastalıkları ciddi rahatsızlığa, hatta böbrek nakline neden olabiliyor şeklinde konuştu.
     Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur da, ülke olarak çağın gerisinde kalmamak için daha çok çalışılması gerektiğini vurguladı.
     Konuşmaların ardından Çocuk Nefroloji Derneği tarafından akredite edilen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalına akredite belgesi verildi.
     Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Düşünsele akreditasyon belgesini Rektör Keleştemur takdim etti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Çocuk Nefrolojisi Olgu Panayırı 2 Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER