Cezaevindeki Kadınların Meslek Edinmesi projesi

Cezaevindeki Kadınların Meslek Edinmesi projesi -Meslek edinme ve girişimcilik eğitimi verilen kadın mahkumların mikro kredi sayesinde iş kurmalarını sağlayacak projenin protokolü imzalandı


İZMİR (A.A) - Meslek edinme ve girişimcilik eğitimi verilen kadın mahkumların mikro kredi sayesinde iş kurmalarını sağlayacak Cezaevindeki Kadınlarımızın Meslek Edinme ve Mikro Kredi Sistemine Entegrasyonu projesinin protokolü imzalandı.
     İzmir Hakimevinde düzenlenen protokol töreninde konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, projenin, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, İzmir Valiliği, Gediz Üniversitesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfının işbirliğinde hayata geçirildiğini belirtti.
     Türkiyede cezaevleriyle ilgili bir zihniyet değişiminin yaşandığını, buyurgan devlet anlayışının terk edilerek bunun yerine tatlı dilli, güler yüzlü devlet anlayışının geldiğini vurgulayan Kavak, hataları nedeniyle cezaevine düşmüş insanlara el uzatmanın önemine işaret etti.
     Türkiyede 130 bin tutuklu olduğunu dile getiren Kavak şöyle konuştu:
     130 bin yaramaz çocuğumuz var diyelim. Ailenin yaramaz çocuğunu tutup kolundan atıyor muyuz- Onların da ailenin ferdi olarak kalmalarını sağlayacağız. Bir söz vardır Altın yere düşmeyle pul olmaz. Bu insanlarımıza da yere düştünüz belki ama pul değilsiniz, elinizden tutup kaldırmak bizim görevimizdir diyeceğiz. Cezaevlerindeki o kardeşlerimize insan olduklarını, bu toplumun bir parçası olduklarını göstereceğiz.
     İZSİAD Yönetim kurulu Başkanı Ayhan Baran ise kadınların hem mahkumiyetleri süresince hem de sonrasında normal yaşama geçişlerini kolaylaştırabilmek amacıyla projenin tasarlandığını ifade etti.
     Mahkum kadınların üretmelerine, para kazanmalarına, rehabilite olarak katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayan Baran, projenin Yeni Şakran Cezaevinde bulunan ve cezasını tamamlamasına en fazla bir yılı kalmış kadınların belirlenmesi, meslek edinme ve girişimcilik eğitimlerinin verilmesi faaliyetlerini kapsadığını anlattı.
     Baran, proje kapsamında oluşturulacak mikro kredi fonuyla meslek edinme ve girişimcilik eğitimi alan kadınların iş kurmalarının sağlanacağını ve ürünlerinin satılmasına destek olmak amacıyla organizasyonlar yapılacağını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından projenin protokolü imzalandı.
    
     Muhabir: Gülcan kaplan / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Cezaevindeki Kadınların Meslek Edinmesi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER