Çanakkale Yolun Sonu filmi

Çanakkale Yolun Sonu filmi -Filmin genel yönetmeni Akar ile yönetmeni Uzun, Çanakkale Valisi Tunayı ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Savaşlarını konu alan Çanakkale Yolun Sonu filminin genel yönetmeni Serdar Akar ile yönetmeni Kemal Uzun, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tunayı ziyaret etti.
     Tuna, yaptığı açıklamada, özellikle son dönemlerde Çanakkaleye ilişkin yapılan filmler olduğunu, bunların içinden Çanakkale Yolun Sonu filminin gerçek hikayeleri yansıtması açısından ayrı ehemmiyeti bulunduğunu söyledi.
     Çanakkale ile ilgili yapılan tüm filmleri saygıyla karşıladıklarını dile getiren Tuna, şöyle konuştu:
     Filmle ilgili yapılan eleştiriler gayet olumlu. Emeği geçenleri kutluyorum. Bundan sonra yapacakları çalışmaların önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü Çanakkalede 1915 yılında yaşanan mücadelede çok hikaye var. Sadece Çanakkalede değil, aslında tarihimizde özellikle Anadoluya geldikten itibaren o kadar çok destanımız, hikayemiz var ki... Bunların her birinden nice filmler çıkar. Çok kısa tarihi olan ülkelerin bile yaşadıkları az sayıdaki olayı anlatan, hikayeleştiren eserleri, filmleri var. Bizim daha fazlasını yapma potansiyelimiz bulunuyor. Bunu iyi kullanmalıyız.
     Filmin genel yönetmeni Akar ise Çanakkale ile ilgili birçok filmin çekildiğini, çekilebileceğini, çok da çekilmesi gerektiğini bildirdi.
     Tarihimizde çok fazla destan var, ama Çanakkalenin yeri çok ayrı herkes için diyen Akar, şunları kaydetti:
     Bu konuda 3, 5, 10 değil, 100 tane film yapılsın. Çanakkalenin hikayesi bitmez. Tarihi ne kadar çok işlerseniz, tarihinizi o kadar büyütürsünüz. Kısacık tarihi olan ülkeler, tarihlerini genişletiyorlar. Bizde de maddi olarak imkanlar son yıllarda çok arttı. Çünkü sinema maddiyatla alakalı. Maddi imkanlar çoğaldıkça, devlet de gerekli destekleri verdikçe daha çok film yapılacaktır. İnşallah Malazgirt zaferinden başlayıp, buraya kadar getiririz. Temennimiz bu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çanakkale Yolun Sonu filmi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER